Actualitate

Florin Cîțu s-a dat singur în primire : „Multe dintre vaccinuri le-am vîndut!” – Guvernul României a comandat 120 de milioane de vaccinuri la o populație de 20 de milioane de oameni

Florin Cîțu s-a dat singur în primire. Știrea că Guvernul României a comandat 120 de milioane de vaccinuri la o populație de 20 de milioane de oameni ar fi trebuit să-l pulverizeze pe Florin Cîțu. La noi, însă, abia dacă a fost subiectul unei întrebări firave la ultima conferință de presă, la care, aproape inconștient, Florin Cîțu a făcut cîteva dezvăluiri incredibile care ar trebui să intre imediat în atenția procurorilor DNA. Iată răspunsurile lui Cîțu:

România își mărește stocul de vaccin Astra Zeneca

„Nu le-am cumpărat. Sunt comandă și știți foarte bine că strategia de a cumpăra vaccinul este o strategie asumată la nivelul întregii Uniuni Europene. România primește pro-rata. Toate țările merg pe aceeași direcție. Strategia a fost inițial făcută de Comisia Europeană luând în calcul și acest sistem de revânzare a vaccinului sau donație pentru alte țări, deci este o strategie făcută de la început de către Comisia Europeană. Dacă nu participam la această strategie, probabil, nu am fi avut vaccinul la fel de repede.
Nu le-am cumpărat. Aceste doze sunt comandate, sunt pentru mai mulți ani. De la început s-a știut clar că poate pandemia nu trece în primul an și poate e nevoie de doze pe următorii ani. Aceste doze sunt și pe anul viitor. Vom vedea care e factura finală atunci când le vom plăti. Multe dintre ele le-am vândut. Prețul a mai scăzut la unele dintre ele. Deci nu există un cost fix de la început. Prima oară se face comanda și apoi avem și factura”.
Ce aflăm noi din acest auto-denunț?
– 1. Că România nu a comandat necesarul de vaccinuri, ci
– 2. Comisia Europeană a impus României să comande 120 de milioane de vaccinuri, pe care Florin Cîțu le-a acceptat fără să crîcnească.
Zeci de mii de doze de vaccin ajung la gunoi
– 3. Că România putea să scape de excedentul de vaccinuri fie prin re-vînzare, fie prin donații făcute altor țări! Cui, însă, căci țările membre au primit și ele vaccinuri, iar, în afară de Republica Moldova, unde ar fi o explicație „patriotică”, pentru celelalte ar însemna ca România să caute cumpărători, adică să se transforme în bișnițară de vaccinuri prin Africa?!
– 4. Florin Cîțu demască strategia Comisiei Europene, care a programat vaccinarea, deci și criza Coronavirus, „pentru mai mulți ani”! Așa cum spune Cîțu, s-au cumpărat deja vaccinuri și „pe anul viitor”! Este clar că acesta este și motivul pentru care ni s-a spus deja că va fi nevoie și de a treia doză de vaccin. Să scape de cele 120 de milioane de vaccinuri pe care România va fi obligată să le cumpere, conform comenzii lansate!
– 5. Florin Cîțu recunoaște că „multe dintre vaccinuri LE-AM VÎNDUT”! O asemenea dezvăluire nu poate rămîne așa, ca simplă informație. Cîțu va trebui să spună public cui le-a vîndut, cu ce preț le-a cumpărat și cu ce preț le-a vîndut, prin ce firmă le-a vîndut, cui aparține această firmă?

Un eșec uriaș

Toate aceste lucruri trebuie să fie lămurite urgent, căci este vorba despre cheltuirea banului public pentru 120 de milioane de doze de vaccin. Dacă ar fi vaccinată întreaga populație de două ori, inclusiv noii născuți, ar fi suficiente 40 de milioane de doze!
Mai ales că, în ciuda campaniilor de vaccinare, cu mici, cu maratoane, cu videoclipuri lacrimogene, statistica arată că la data de 13 iulie 76,22% dintre cei între 20 și 29 de ani nu s-au vaccinat. Procentul este de 72,82% în cazul celor cu vârste între 30 și 39 de ani și de 69,52% la cei între 40 și 49 de ani!
Ținta anunțată de Florin Cîțu, de 5 milione de vaccinați la 1 iunie a fost, în aceste condiții, un eșec uriaș pe care Guvernul trebuie să și-l treacă în cont.
120 de milioane de doze de hoție
Acest eșec însă nu trebuie să acopere chestiunea financiară. Trebuie lămurit, așadar, cîte vaccinuri a cumpărat deja România, ce sumă a fost deja plătită către CE, cîte vaccinuri are acum România în stoc, unde sînt depozitate, ce termen de garanție au și în ce condiții sînt păstrate, ce va face Guvernul cu vaccinurile rămase, le va arunca în mare?
Dacă Florin Cîțu nu va dori să comunice public aceste lucruri, Parlamentul ar trebui să ceară oficial aceste date. Nu de alta, dar este vorba despre miliarde de euro, în condițiile în care Guvernul spune că nu are bani pentru nevoile sociale ale cetățenilor români.
Autor: Ion Spânu
* Jurnalistul Ion Spânu nu a fost ucis, cum a fost publicat in  presă. Ziaristul de investigații este bine sănătos dar ȘTIREA FALSĂ cu moartea sa poate fi interpretată ca o amenințare la adresa vieții sale ca urmare a unor dezvăluiri recente de presă. 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile