Actualitate, Politic

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, vrea să-și facă grup parlamentar, dar nu are suficienți oameni – Relație tensionată cu PSD

PPUSL, partid controlat de Dan Voiculescu, fondatorul Antenelor, negociază intens în aceste zile cu mai mulți politicieni, în special cu PSD, în încercarea de a-și face propriul grup parlamentar în sesiunea care începe pe data de 1 septembrie, dar nu are suficienți oameni.

Voiculescu controlează în prezent doar cinci parlamentari intrați în Parlament pe listele PSD: Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Alfred Laurențiu Mihai, Vlad Popescu (băiatul lui Piedone) și Ana Loredana Predescu. Pentru a-și forma propriul grup parlamentar, Voiculescu are nevoie de 17 parlamentari (7 senatori și 10 deputați), deci încă 12 oameni.

Potrivit unor surse, Voiculescu și PPUSL contează pe nemulțumiți din PNL, AUR sau chiar din PSD pentru a strânge numărul de senatori și deputați necesar formării grupului.

Cei cinci parlamentari intrați pe listele PSD au anunțat la începutul anului înființarea grupării parlamentare umaniste social-liberale și că vor activa ca independenți.

Negocierile ar fi tensionat relațiile cu PSD și cu Marcel Ciolacu.

PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu, nu a reușit să intre în Parlament la alegerile din 6 decembrie 2020, când a obținut doar 1,1% din totalul voturilor exprimate.

PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a refuzat anul trecut să mai joace rolul de remorcher politic pentru partidul lui Voiculescu, așa cum a făcut în ultimele două decenii, când a făcut alianță cu formațiunea fondatorului Antenelor, indiferent cum s-a numit aceasta de-a lungul timpului ( PUR, PC, PPUSL).

Totuși, Ciolacu a oferit mai multe locuri eligibile pentru câțiva candidați ai lui Dan Voiculescu, care au decis la începutul anului să își formeze această grupare independentă, care însă nu are personalitate juridică și nu este recunoscută ca atare de regulamentele parlamentare.

Pentru a putea conta în Parlament, gruparea controlată de Voiculescu trebuie să se înregistreze oficial ca grup parlamentar format din 10 deputați și 7 senatori.

Sursa : G4Media.ro/ Foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile