Actualitate, Politic

Formularele de vaccinare din școli se distribuie în 13 septembrie și trebuie completate de părinți: Cei care nu o vor face nu vor fi sancționați!

Formularele privind vaccinarea copiilor vor fi distribuite în școli în 13 septembrie, pentru a fi completate de părinți „în termen rezonabil”, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Cei care nu o vor face nu vor fi sancționați, dar demersul are ca scop să se vadă care este dorința de imunizare, a adăugat el.

Părinții vor trebui să răspundă la întrebările dacă „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”. În ceea ce privește ultima întrebare, ministrul a spus că există riscul ca foarte mulți părinți să răspundă cu „nu”.

În cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii, fiind vorba despre cei cu vârsta peste 12 ani, „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a spus ministrul.

„Dacă aș fi părinte nu știu de ce n-aș dori să răspund la întrebarea <copilul este vaccinat sau nu?> și mai apoi la întrebarea <în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?>.

Dacă mă întrebați, pot să vă răspund foarte concret și la obiect: nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde.

Repet, e dreptul lor să decidă cu da sau cu nu, dar să știm și noi care este dorința de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că scopul acestui demers este ca pentru acei părinți care vor decide că sunt de acord cu vaccinarea, să se poată organiza echipe mobile în acele școli.

„Pe de altă parte, vă mai spun încă ceva… am așa un puseu de sinceritate… să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie.

Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, a mai spus ministrul.

Formularele vor fi apoi strânse de către inspectoratele școlare care le vor da mai departe direcțiilor de sănătate publică, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a declarat că în fiecare școală a fost desemnată o persoană cu atribuții în protecție sanitară, care va asigura legătura între DSP și părinți, pentru a le explica avantajele și necesitarea vaccinării anti-Covi la copii.

Sursa: Digi24

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile