Actualitate, Externe

Franța introduce vaccinarea obligatorie a angajaţilor sanitari, începând din septembrie

Guvernul francez va impune vaccinarea angajaţilor sanitari dacă 80% dintre aceştia nu au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 până în septembrie, relatează AFP.

„Obiectivul nostru este ca până în septembrie, cel puţin 80% dintre angajaţii din căminele de bătrâni şi unităţile medicale să primească cel puţin o doză de vaccin”, au scris miniştrii Sănătăţii, Olivier Véran, şi al Autonomiei, Brigitte Bourguignon, în această scrisoare adresată directorilor de spitale şi căminelor de bătrâni, datată luni, informează Agerpres.ro.

„În caz contrar, vom deschide calea pentru vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din domeniul sanitar”, au adăugat ei, desemnând în special căminele de bătrâni şi unităţile de tratament de lungă durată dedicate persoanelor de peste 60 de ani şi aflate, de obicei, în custodia unor spitale (USLD) unde „doar 55% dintre angajaţi au primit cel puţin o doză de vaccin”.

„Acest lucru este insuficient şi nu este o situaţie normală în ceea ce priveşte fragilitatea rezidenţilor, într-un context de ameninţări legate de apariţia şi răspândirea anumitor variante îngrijorătoare”, au insistat cei doi miniştri.

Guvernul francez a precizat astfel pentru prima dată obiectivul său de acoperire a vaccinării în rândul personalului medical, după mai multe avertismente.

Marţi dimineaţă, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a ameninţat din nou la radio FranceInfo că va face vaccinarea „obligatorie” în septembrie pentru personalul medical dacă „munca de convingere” nu este suficientă pe timpul verii.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile