Actualitate, Politic

Gafă comisă de George Simion în Parlament – Marele patriot al AUR nici nu cunoaște poeziile lui Eminescu și nu știe ce cită?

Liderul AUR George Simion a atribuit greşit poetului Mihai Eminescu mai multe versuri în Parlament. Copreşedintele AUR, a criticat în Parlament PNRR. În discursul său, George Simion a comis o gafă ce a fost semnalată pe reţelele de socializare.

Liderul AUR a citat mai multe versuri în discursul său din Parlament. Acesta a atribuit versurile în mod eronat poetului Mihai Eminescu.

În realitate, versurile sunt din poezia „Eminescu răsucindu-se în mormânt” şi aparţin lui Marian Bamboi, a observat, într-o postare pe Facebook, consultantul politic George Ripa.

„Noi azi o să spunem <nu> acestui plan care nu ni s-a prezentat. Eu eram copil, eram mic în anii `90 când FMI venea şi dicta închiderea industriei româneşti. Atunci nu am avut cum să spun <nu> pierderii suveranităţii naţionale şi distrugerii economiei româneşti. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potriveşte foarte bine – <De ani şi ani cădeţi în hău, Nimic nu vă mai merge. Ruşine să vă fie-n veac, Că v-aţi trădat străbunii, De parcă n-aţi fi pui de dac, Ci rude-aţi fi cu hunii>”, a spus George Simion.

Gafa lui Simion a avut loc la prezentarea PNRR în Parlament.

George Ripa l-a numit pe Simion analfabet și tâmpit în postarea sa de pe Facebook.

„Eu v-am tot zis că George Simion e analfabet, dar voi nu și nu.

Azi a comis una tare mișto. Analfabetul din fruntea AUR (foto transcript Mediafax) a recitat / citit în plenul Parlamentului o poezie despre care ne-a zis că e scrisă de Eminescu. Formula lui este „Eminescu avea o poezie…”. 

Doar că surpriză. Poezia care se numește „Eminescu răsucindu-se în mormânt” nu a fost scrisă de Eminescu ci de un anume Marian Bamboi.

Încă o dovadă că școala românească scoate tâmpiți.

George Ripa”

 

Sursa: Mediafax

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile