Actualitate, Politic

Gata cu certificatul verde în Romania! Rafila a anunțat când dispare

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, aruncă vestea. Românii ar putea scăpa de interdicțiile impuse de certificarul verde, dar și de măștile de protecție, începând chiar din luna martie.

Alexandrul Rafila face predicții cu privire la evoluția pandemiei, care va fi fluctuantă, oscilând între perioade de creștere și descreștere a numărului de cazuri. Totuși, ministrul spune că în curând vom scăpa de măști și chiar și de certificatele verzi.

„Scăderea o să fie la fel de repede precum creșterea. Cred că în luna martie o să putem renunța la mască. Tot din martie e posibil să renunțăm și la certificat. Cam în trei-patru săptămâni e posibil să înregistrăm o scădere a numărului de cazuri”, afirmă, cu optimism, ministrul.

Mai mult, ministrul afirmă că restricțiile trebuie ridicate în mod gradual, iar renunțarea la mască în interior va fi ultima măsură restrictivă de care vom scăpa.

Totuși, ministrul Sănătății afirmă că ia în calcul și posibilitatea ca o nouă tulpină să devină emergentă și să afecteze grupuri mari de oameni.

„Nu excludem apariția de noi variante, care pot afecta grupuri importante de oameni”, a avertizat Rafila, la postul Digi24.

Rafila preconizează că pandemia va fi înlăturată la nivel global, în 2022

Ministrul Alexandru Rafila este de părere că pandemia la nivel global se va sfârși anul acesta. Mai mult, ministrul Sănătății a afirmat faptul că aceste coronavirusuri, care încă mai circulă, produc infecții banale în momentul de fată și că, în curând, vom putea afla în ce condiții s-a produs mutația coronavirusului din Wuhan.

„Noi mai avem 4 virusuri corona care produc infecţii banale în momentul de faţă. E posibil, la vremea lor, când au apărut, să fi produs infecţii similare cu acest nou corona, nu ştim, pentru că nu am avut instrumentele în istorie să verificăm aşa ceva. Acum ne aflăm într-o situaţie în care gradul de cunoaştere ar putea să permită răspunsuri la întrebări”.

Şi OMS prevede sfârșitul pandemiei în Europa

„Finalul iernii ar putea fi privit ca o încetare a focului. Datorită imunizării puternice actuale în Europa şi a severităţii mai scăzute a variantei Omicron de coronavirus, continentul se află într-o situaţie de „încetare a focului, care ar putea conduce la sfârşitul pandemiei de COVID-19”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Trebuie subliniat că aproape 12 milioane de noi cazuri au fost înregistrate săptămâna trecută, conform datelor OMS, cel mai mare număr de la debutul pandemiei, în 2019.

Sursa: EVZ

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x