Externe, Opinii

Germania a devenit o colonie a Statelor Unite?

Global Research and Lux Media

Cancelarul Olaf Scholz i-a dat „undă verde” lui Joe Biden

Introducere 

Nu a existat niciodată o „operațiune secretă” eficientă care să garanteze că un act de sabotaj al Nord Stream nu ar „conduce către Statele Unite”.

Proiectul a fost discutat în secret în 2021, așa cum a subliniat Seymour Hersh, dar planificarea efectivă a acestei așa-numite „operațiuni secrete” a început în decembrie 2021, ajungând până la hotărârea care a decis execuția sa în iunie 2022 și sabotajul propriu-zis în perioada 26-27 septembrie 2023.

Cronologie

La sfârșitul lui decembrie 2021, consilierul pentru Securitate Națională Jake Sullivan a inițiat ceea ce a fost descris drept „o forță operativă nou formată” (Șefii de Stat Major, CIA, Departamentul de Stat și Trezoreria) motivată de pregătirile de război ale Rusiei.

În cadrul grupului s-a discutat despre deciziile care trebuiau luate în privința Nord Stream. „CIA a susținut că orice s-ar face, va trebui să fie ascuns. Toți cei din grupul de lucru au înțeles miza”.

La începutul lui 2022: a fost planificată o operațiune sub acoperire. CIA a raportat grupului operativ: „Avem o modalitate de a arunca în aer conductele”. Adică pregătiseră „acoperirea”. 

O lună mai târziu, 7 februarie 2022

Deși nu suntem la curent cu conversațiile din Biroul Oval dintre președintele Joe Biden  și cancelarul Germaniei Olaf Scholz, declarațiile publice ale lui Biden și Scholz la Conferința de presă de la Casa Albă din 7 februarie 2022 confirmă următoarele:

  • „Operațiunea secretă” nu mai era secretă,
  • Decizia a fost făcută publică,
  • A existat o „înțelegere bilaterală” de facto între președintele american Biden și cancelarul german Scholz pentru a continua cu actul de sabotare a Nord Stream 2. 

Conferința de presă Biden-Scholz de la Casa Albă:

Pe  7 februarie 2022:  Conferință de presă la Casa Albă, susținută de președintele Biden împreună cu cancelarul  Germaniei Olaf Scholz (aflat în vizită oficială în SUA)

Întrebările au fost adresate atât președintelui Biden, cât și cancelarului Scholz: 

Andrea (Reuters) Vă mulțumesc, domnule președinte. Și mulțumesc, domnule cancelar Scholz. Domnule președinte, am vrut să vă întreb despre acest proiect Nord Stream căruia v-ați opus de mult. Nici dumneavoastră și nici cancelarul Scholz nu ați menționat acest lucru, dar v-a asigurat cancelarul Scholz că Germania va retrage, de fapt, acest proiect dacă Rusia va invada Ucraina? Și ați discutat care ar putea fi definiția „invaziei”?

PREȘEDINTELE BIDEN: Prima întrebare. Dacă Germania – dacă Rusia invadează – înseamnă că tancuri sau trupe trec din nou granița cu Ucraina — atunci nu va mai exista Nord Stream 2. Îi vom pune capăt. 

Dar cum veți face – cum veți face mai exact, deoarece proiectul este sub controlul Germaniei?

PREȘEDINTELE BIDEN:  Vom face – vă promit, vom reuși. 

„Proiectul este sub controlul Germaniei”

Cancelarul Olaf Scholz a răspuns jurnalistului lui Reuters:

Andreas (Reuters) [către cancelarul Scholz] Și vă veți angaja astăzi – vă veți angaja astăzi să opriți și să scoateți din priză Nord Stream 2? Nu ați precizat acest lucru.

CANCELARUL SCHOLZ: După cum am spus deja, acționăm împreună, suntem absolut uniți și nu vom face pași diferiți. Vom face aceiași pași iar Rusia ar trebui să înțeleagă.

Răspunsul lui este fără echivoc. Scholz a susținut decizia lui Biden de a bombarda Nord Stream, evitând în același timp să răspundă întrebării de substanță a jurnalistului lui Reuters: adică „proiectul este sub controlul Germaniei”, al cărei șef de guvern este.

„Operațiunea Secretă” executată

Operațiune secretă? A devenit un subiect de discuție pentru numeroși analiști.

Trebuie înțeles că de la Conferința de presă din 7 februarie 2022, la care atât președintele SUA, cât și cancelarul Germaniei au confirmat public intenția de a arunca în aer Nord Stream, așa-numita „Operațiune Secretă” nu a mai fost secretă.

A devenit Germania o „semicolonie” a Statelor Unite? 

Cancelarul Scholz respectă pe deplin ordinele Washingtonului, acționând ca un mandatar politic. „Nu vom face pași diferiți”, a spus el.

Olaf Scholz era pe deplin conștient de faptul că acest act de sabotaj împotriva Nord Stream avantaja SUA, în detrimentul a peste 400 de milioane de europeni.

Declarațiile lui Scholz la conferința de presă sugerează că aceasta a fost o decizie comună.

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Ecaterina
Ecaterina
1 an în urmă

Posibil să fie o colonie, pentru că Berlinul, din câte se constată, își subordonează industria și standardele de viață dictatelor diplomației americane și interesului propriu al sectorului petrolului și gazelor din America. Observ că face acest lucru în mod voluntar, fără să se afle sub presiunea unor forțe militare, ci dintr-o convingere ideologică că economia mondială ar trebui să fie condusă de planificatorii Războiului Rece din SUA,
rezultatul fiind acela că lumea începe să se împartă în două tabere: SUA – NATO și coaliția eurasiatică în curs de dezvoltare.
Cred că un produs secundar al acestei dinamici a fost reprezentat de acțiunile yankeilor de a-i aduce pe nemți în imposibilitatea de a urma politica economică a relațiilor comerciale și investiționale reciproc avantajoase cu Moscova și cu Beijingul. Pe de altă parte, Consiliul German pentru Relații Externe este un braț neoliberal al NATO, care solicită din ce în ce mai insistent dezindustrializarea Germaniei și dependența de piața americană în ceea ce privește comerțul, excluzând state precum China, Rusia și aliații lor. Aceste aspecte par să fie ultimul cui în sicriul economic al țării. Dacă judecăm atent întreaga situație, atunci nu-i deloc greu de dedus, că Germania a ajuns o națiune ocupată și administrată de o putere străină.