Actualitate, Social

GERMANIA/ Proteste din cauza pandemiei de coronavirus. Mii de oameni în stradă. Manifestanții, dar și autoritățile au recurs la violență

În Germania mii de persoane se opun măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Aceștia au ieșit la sfârșitul săptămânii în stradă. Mai multe persoane au scandat diferite lozinci. Au participat și forțele de securitate. Mai mulți protestatari au fost răniți. În această situație se află și câțiva polițiști.

Orașe în care s-a protestat

Dresda

La Dresda, sute de susţinători ai aşa-numitei mişcări Querdenken (Gândire laterală), formată din persoane care neagă COVID-19, activişti de dreapta şi militanţi anti-vaccinare, au ieşit în stradă în pofida interzicerii protestului de către o instanţă civilă. Manifestanţii au scandat lozinci precum “Pandemia s-a încheiat”.

Stuttgart

În Stuttgart, sute de oameni s-au adunat pentru a protesta sub deviza “Ajunge”. Numărul protestatarilor a depăşit cu mult cei peste 750 de participanţi înregistraţi iniţial, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, care a adăugat că între 80 şi 90% dintre manifestanţi nu purtau măşti şi nici nu păstrau distanţa de siguranţă.

Dusseldorf

Aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva restricţiilor la Dusseldorf, protestatarii fiind susţinuţi de un convoi de peste 100 de camionete.

Hanovra

La Hanovra, aproape 800 de persoane din cele 1.500 de participanţi înregistraţi au manifestat sub bannerul Querdenken.

Magdeburg

Şi în Magdeburg, aproximativ 300 de persoane au protestat lângă catedrală în timp ce un convoi format din aproximativ 60 de maşini transporta manifestanţi împotriva restricţiilor.

Hamburg

Scene similare s-au înregistrat şi în Hamburg, unde aproximativ 600 de persoane s-au adunat pentru a demonstra în favoarea unei libertăţi mai mari, în timp ce 100 de persoane au manifestat împotriva acestor demonstranţi.

Postdam

În pofida interzicerii protestelor în Potsdam, oamenii au ieşit totuşi pentru a manifesta şi au scandat “Pace, libertate, fără dictatură”.

Erfurt

La Erfurt s-au adunat aproximativ 500 de manifestanţi, în timp ce la Cottbus, aproximativ 250 de persoane s-au strâns pentru un protest împotriva restricţiilor la iniţiativa partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania.

Sursa: Biziday

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile