Actualitate, Opinii

Gheorghe Piperea: „Doar ne-vaccinații sunt amenințarea. Și nu oricare. Sunt amenințarea cea mai mare

Spuneam cândva aici că schimbarea valorii gramaticale a cuvântului “ne-vaccinat” din adjectiv în substantiv este riscantă, având aptitudinea (sau menirea) să pună stigmatul pe fruntea unor oameni, să alimenteze segregaționismul tot mai agresiv din societatea noastră și să determine adâncirea în paranoia a ipohondrilor care fac “politica de sănătate” și curentul principal al opiniei publice viciate a lumii cu fundul în sus în care doar unii ne-am trezit (restul comportându-se ca niște somnambuli).

Voila:
Întrebare realizator tv, aseară, la oră de maximă audiență:
“Care este cea mai mare amenințare azi?”
Răspuns invitat, om de presă, mereu prezent la tv pentru “competența” sa:
“Nevaccinații”.
Deci, nu persoanele care, din diverse motive, refuză sau ezită să se vaccineze.
Deci, nu terorismul reînviat de retragerea rușinoasă a SUA din Afganistan.
Deci, nu sărăcia și foametea care vor aduce oamenii în stare să își dea în cap în plină stradă, la lumina zilei. Nu infecțiile nosocomiale din spitale, veceul din curtea școlii, nu munții de gunoaie care se ard seara ca să afume bine țânțarii din București, nu pădurile decimate, nu furtul masiv și sistematic din banii publici, nu războaiele inutile și costisitoare în care am fost trași pe premise false.
Nimic din toate astea. Doar ne-vaccinații sunt amenințarea. Și nu oricare. Sunt amenințarea cea mai mare.
Când cineva se simte amenințat, mai ales în urmarea unor incitări sau a unor stigmatizări, fuge și urăște “agresorii” sau pune mâna pe par, după regula psihologică de bază – luptă sau fugi.
A bon entendeur, salut:
“Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.
(art. 369 Cod penal)
——-
În România, obligativitatea vakseenării nu se impune pe față, prin lege, transparent, ci pe ușa din dos, prin hașgeuri, formulare tipizate inevitabile și șantaj la locul de muncă. De exemplu, părinții nu își vor putea trimite la școală copiii în vârstă de peste 12 ani fără să semneze că sunt de acord ca elevii să fie vakseenați.
Deși nicio lege nu obligă la vakkseenare, marea majoritate a părinților vor semna formularul tipizat – de teamă, din neînțelegere, din încredere (nemeritată) în autorități, ca să nu răpească elevilor încă un an de școală etc. Iar copiii vor fi vakseenați, în ciuda uriașului raport riscuri/beneficii.
Parșiv mod de operare, dar eficient.
Precum se vede, românii nici măcar nu protestează.
Francezii și italienii ar fi trebuit să vină să ia lecții de perversitate de la „autoritățile” noastre. Nu ar mai fi avut milioane de protestatari în stradă.
PS. Dacă vakseenul Pf/Bionth a fost deplin autorizat, înseamnă că producătorul poate fi tras la răspundere pentru defecte și efecte adverse. Imunitatea de răspundere, negociată mișelește de UE cu producătorii de vakseen, era valabilă doar pe perioada experimentală. Acum vakseenul nu mai e un simplu experiment, e „sigur”.
Sursa: Gheorghe Piperea/ Facebook 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile