Actualitate, Opinii

Gheorghe Piperea: „După festival, vă așteptăm”- De ce nu cenzurează și acest gen cinic de ieșiri ale „eroilor din linia întâîi”?

Spitalul de infecțioase din Cluj a pus pe pagina de feisbuc un mesaj eroic:

„După festival, vă așteptăm”.

Poza e lămuritoare.

Festivalul la care se referă poetul este antold.

Festivalierii sunt așteptați cu tot ce trebuie pentru a fi trecuți prin boală, de unde și certitudinea că organizatorii au fost perfecți, nelăsând niciun nanometru de agent patogen să treacă de agenții de pază, specialiștii de ei. Brățările cu codul QR de pașaport sanitar au fost, de asemenea, nano – bullet proof.
Mie acest mesaj mi-amintește de luna iunie 2020, când un manager de spital de infecțioase din Timișoara ne spunea nouă, negaționiștilor și conspiraționiștilor, că ne așteaptă la ATI, cu lumânări.
Nu am murit, suntem bine-mersi, da’ oricât…
PS .Înțeleg că, atât la antold (cca 200 de mii de participanți, în decurs de trei zile, după declarațiile de pe feisbuc ale organizatorilor), cât și la meciul de aseară (cca 37 de mii de spectatori) s-au putut face teste rapide.
La cozi erau sute de oameni, fără măști, unii lipiți de alții.
Vă întrebați și voi ce s-ar fi întâmplat dacă unul din 200 ar fi fost depistat pozitiv?
Era lăsat să treacă sau era trimis acasă?
Să zicem că s-ar fi repetat testul. Și?
Cum s-ar fi putut ști dacă ceilalți de la coadă sunt sau nu sunt contaminați? Cum faci anchetă epidemiologică în condițiile în care testele și verificările se fac de paznici?
Nu e minunată politica asta sanitară a lui Arafat?
PPS. Feisbuc nu omite nicio ocazie de a-mi cenzura mie orice postare, chiar dacă se limitează la a enunța (uneori, fără niciun comentariu) discuții sau studii despre vekseen și despre tratamentele alternative din presa main-stream sau de pe pagini oficiale ale autorităților pandemice. De ce nu cenzurează și acest gen cinic de ieșiri ale „eroilor din linia întâîi”?
Sursa: Gheorghe Piperea / Facebook 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile