Fară Categorie

Grecia ridică obligativitatea carantinei impusă turiștilor UE și nu numai. Vezi aici detalii despre posibilitatea de a călătorii

Aviația Civilă din Grecia a anunțat că se ridică regula carantinei de 7 zile. Aceasta viza turişti ”rezidenţi permanenţi în statele membre ale Uniunii Europene, spaţiul Schengen, Regatul Unit, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Ridicarea carantinei se aplică zborurilor cu ”pasageri care au fost vaccinaţi cu două doze de vaccin” sau celor care sunt negativi covid-19 şi dispun de un test negativ de cel puţin 72 de ore”, precizează într-un comunicat Aviaţia Civilă greacă.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

Numai turiştii israelieni care sunt vaccinaţi nu sunt supuşi acestor obligaţii, în urma unui acord bilateral făcut între state.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile