Actualitate

Groșan, Alberts și Pop, medici care au un cuvânt de spus în context COVID, puse la zid de psihiatrul Gabriel Diaconu

Gabriel Diaconu, psihiatru, consideră că medicul Flavia Groșan, cea care a vindecat 1000 de pacienți COVID cu propria schemă de tratament a „comis o abatere grosolană de la practica etică medicală”. Aceste idei sunt susținute pe pagina de Facebook a lui Diaconu.

Acesta susține că pe lângă Groșan și Adina Alberts și Monica Pop încalcă etica medicală. Argumentele sunt că ”păcătuiesc în fața opiniei publice” pentru că vehiculează informații fără acoperire științifică.

Ce a scris Diaconu

”De ce are sens ancheta disciplinară a Colegiului Medicilor în cazurile Adinei Alberts și Flavia Groșan,
Dar și de ce e puțin probabil că decizia comisiilor de etică, oricare va fi ea, va face vreo diferență…
Majoritatea dintre cititori probabil nu e la curent cu năzdrăvăniile lansate în spațiul public de unii medici, în ultimele 12 luni de când trăim prin pandemie.

S-a distins odată, cu laur și măslină, doamna profesor doctor Pop, al cărei pitoresc a atins un climax când s-a panicat profund despre ce-o să fie când începe campania de vaccinare împotriva COVID. A fost ceva cu săriți, să nu cumva, studii făcute pe genunchi și-o să plătiți că murim de toate acelea.

Niște sute de milioane de doze mai târziu distinsa coleagă (sic!) de breaslă e vie, dă din mâini și din picioare, și continuă să-și spună părerea la fel de seren ca până acum despre câte în lună și în stele. Nu înainte de-a fi descurajat câțiva zeloți să nu cumva să-și injecteze zeama, că cine știe.

Ai putea să argumentezi, teoretic, că ce-a făcut doamna doctor Pop, și mai nou ce fac Alberts și Groșan, este o abatere grosolană de la practica etică medicală. Pop e oftalmolog, Alberts e chirurg, dar Groșan e pneumolog.
Fiecare, în felul ei, a păcătuit în fața opinie publice. A păcătuit pentru că a vehiculat informații fără acoperire științifică. A păcătuit pentru că a ilustrat malițios, deformat și uneori flagrant ne-adevărat ce fac doctorii din spitale cu pacienții diagnosticați cu COVID. Și a păcătuit hipocratic față de pacientul anonim căruia noi i-am jurat, cândva, că mai întâi n-o să-i facem rău, dacă bine nu se poate.
De aici încep problemele”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile