Actualitate

Guvernul Biden vrea să ascundă adevărul în jurul p(l)andemiei Covid19 – Administrația Biden a închis ancheta Departamentului de Stat privind posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să își aibă originea în laboratorul din Wuhan

Administrația Biden a închis ancheta Departamentului de Stat privind posibilitatea ca virusul SARS-CoV-2 să își aibă originea în laboratorul din Wuhan.

Investigația, demarată de Mike Pompeo, secretarul de stat al lui Donald Trump, dorea să stabilească de asemenea dacă nu cumva există o legătură între COVID și programul de arme biologice al Chinei.

Potrivit unui anunț făcut marți de CNN, ancheta a fost închisă ca urmare a opoziției interne a oficialilor din Departamentul de Stat, care au considerat că totul este doar o vânătoare de vrăjitoare politizată, îndreptată împotriva Chinei.

CNN citează trei surse anonime care au afirmat că, atunci când a fost informat despre descoperirile investigației în februarie și martie, Biden personal a decis ca aceasta să fie oprită și să se acorde credit Organizației Mondiale a Sănătății.

 

 

OMS a desfășurat un simulacru de investigație, la începutul acestui an, din echipa de anchetatori făcând parte, de exemplu, Peter Daszak, un virusolog finanțat de institutul lui Fauci, care a desfășurat el însuși cercetări asupra coronavirușilor la Wuhan.

„Modul în care și-au făcut treaba este suspect la culme”, a declarat indignat un oficial al Departamentului de Stat, citat de CNN, acuzând echipa de investigație a lui Pompeo că și-a desfășurat activitatea în secret.

Interesantă este și declarația unui alt fost oficial al Departamentului, David Feith:

„Persoane din guvernul american cercetau pentru a afla de unde provine COVID-19, însă, după știința noatră, nu există nici un alt efort care să ia în serios posibilitatea scurgerii din laborator pentru a se concentra asupra anumitor aspecte, semne de întrebare și incertitudini.”

Dezvăluirea că administrația Biden a închis investigația privind originea SARS-CoV-2 este cu atât mai jenantă cu cât duminică Wall Street Journal a relatat că trei cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit atât de grav în noiembrie 2019, încât au fost nevoiți să ceară spitalizarea.

WSJ cita tocmai rezultate ale investigației Departamentului de Stat pe care Biden s-a grăbit să o închidă.

„Informațiile nu se rezumă doar la raportul Departamentului de Stat, realizat în ultimele zile ale administrației Trump, care afirmă că mai mulți cercetători de la acest laborator, un centru pentru studierea coronavirușilor și a altor agenți patogeni, s-au îmbolnăvit în toamna lui 2019 «cu simptome asemănătoare atât cu COVID-19 cât și cu gripa sezonieră».

„Dezvăluirea numărului de cercetători, a perioadei când s-au îmbolnăvit și a internării lor are loc în ajunul unei întruniri a organismului decizional al Organizației Mondiale a Sănătății care urmează să discute următoarea fază a investigației privind originile COVID-19.”

În legătură cu dezvăluirile făcute de Wall Street Journal, Donald Trump a declarat marți seara pentru televiziunea Newsmax:

„Am spus-o de la început și de acolo a provenit. Cred că a fost evident pentru oamenii inteligenți. De acolo a provenit, nu am nici un fel de îndoială. Pentru asta am fost criticat de presă. Oamenii nu vor să pronunțe numele Chinei. În mod obișnuit, dau vina pe Rusia. Am spus de la început că vine de la Wuhan.”- scrie ziarul WSJ.

Sursa: ActiveNews/CNN/Wall Street Journal

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile