Actualitate, Politic

Guvernul vrea să introducă o dictatură sanitară: Bugetarii, obligați să se vaccineze!

Premierul Florin Cîţu spune că toți angajaţii din sistemul public care intră în contact cu cetăţenii ar trebui să fie vaccinați sau testați pentru COVID-19.

A făcut această declarație la Botoşani unde prezină, în faţa Colegiului Director al PNL, moţiunea cu care candidează la conducerea partidului.

„Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi”, a declarat premierul la Botoșani, după ce a fost întrebat ce se întâmplă cu personalul medical care nu a fost vaccinat.

Cîțu a adăugat că va propune în coaliţia de guvernare vaccinarea sau testarea aparatului de stat. „Este varianta pe care eu o voi propune, voi vedea în funcţie de discuţiile cu specialiştii care o să fie varianta aprobată, vom discuta şi în coaliţie. Dar eu cred că acolo unde intrăm în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a spus Florin Cîţu.

Premierul, despre pașaportul Covi în mall-uri

Premierul a fost întrebat sâmbătă, și dacă va fi necesar paşaportul COVID în mall-uri, în weekend. „Ne gândim şi la această soluţie. Eu nu sunt adeptul discriminărilor, dar acel paşaport include mai multe variante: persoane vaccinate, persoane testate, persoane care au trecut prin boală. Nu sunt adeptul variantei vaccinaţi/nevaccinaţi care să meargă separat la mall.

Am avut mall-urile deschise anul trecut când nu aveam vaccin şi ele erau deschise. Ar fi hilar şi ridicol să le închidem acum când avem această soluţie, vaccinul. Nu văd această soluţie niciodată”, a afirmat Florin Cîţu.

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile