Actualitate, Externe

Hackerii anti-vaccin au blocat temporar injectarea din Roma și regiunea Lazio

O serie de atacuri cibernetice au perturbat vaccinarea Covid în regiunea Lazio din Italia – o zonă extinsă care cuprinde și capitala țării, Roma. Atacurile hackerilor au scos temporar din funcțiune pagina web a guvernului din Lazio pe timpul week-end-ului, incapacitând, de asemenea, LAZIOCrea, o firmă terță responsabilă cu programările pentru vaccinare. Informațiile asociate unei mari baze de date din domeniul sănătății publice au fost, de asemenea, criptate, deși guvernul are copii de rezervă ale datelor, au relatat agențiile locale, citate de GIZMODO.

ANSA, cea mai importantă agenție de presă din țară, informează că activiștii cibernetici s-au infiltrat în sistemele LAZIOCrea ca „administrator” și au reușit să implementeze „un malware care a criptat datele din sistem”. Într-o postare pe Facebook, guvernul local a recunoscut că „operațiunile legate de vaccinări pot fi întârziate” ca urmare a acestui fapt.
„În acest moment ne apărăm comunitatea de aceste atacuri de natură teroristă”, a declarat Nicola Zingaretti, guvernatorul regiunii Lazio, într-o conferință de presă. „Atacurile continuă să aibă loc. Situația este foarte gravă”, a mai spus el, disperat.
Responsabilul sanitar din Lazio, Alessio D’Amato, a adăugat că este vorba despre „un atac al hackerilor foarte puternic, foarte grav… totul a fost scos din funcțiune. Întregul CED regional [baza de date] se află sub atac”.
Sursa: Vlad Pârău/ ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile