Actualitate, Politic, Sport

Haos global în aeroporturi: Sepsi, probleme mari înaintea duelului cu Olimpija Ljubljana: „Nu găsim charter, nu sunt piloți. S-au scumpit și de 3 ori”

Problemele companiilor aeriene, provocate în special de lipsa de personal, care au creat un haos pe multe aeroporturi din lume și au dus la anularea multor curse, strică și planurile echipelor de fotbal, nu doar vacanțele multor români.

Este cazul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, care încă nu știu cum se vor întoarce din deplasarea de la Ljubljana de săptămâna viitoare.

Probleme pentru Sepsi: nu găsește charter pentru a zbura la Ljubljana

„Am auzit că spre Ljubljana am găsit ceva, dar spre casă nu găsim. Nu găsim charter și oricum sunt la un preț de 3 ori mai mare, față de ce era.

Ne costă undeva la 70-80 de mii de euro, pentru un zbor, dar nu avem ce să facem. De vineri lucrăm la asta și deja ne-am săturat de când tot căutăm. Sunt foarte multe avioane care nu au piloți sau nu au stewardese”, a povestit László Diószegi, pentru ProSport.

O soluție „de avarie” la care se gândesc oficialii echipei este ca fotbaliștii să se întoarcă cu curse de linie, doar că nu sunt suficiente locuri pentru tot lotul lui Bergodi, iar jucătorii ar trebui să plece spre alte țări, pentru că nu există posibilitatea unui zbor direct. Sunt 1300 de km între Ljubljana și București, acolo unde ar vrea Sepsi să ajungă vinerea viitoare, deoarece are de jucat la Ploiești. „Unii ar trebui să meargă la Viena, iar alții la Zagreb. Ar fi foarte complicat”, a completat finanțatorul echipei.

Obiectivul lui Sepsi: Fiorentina, West Ham sau Villarreal, la Sfântu Gheorghe

Sepsi este la a doua participare în cupele europene și Laszlo Dioszegi își vede echipa mai pregătită decât anul trecut, când a fost eliminată la penalty-uri de Spartak Trnava. Obiectivul covăsnenilor este să aducă la Sfântu Gheorghe o echipă din play-off-ul Conference League. Fiorentina, Villarreal, Nice sau West Ham ar putea fi adversarele lui Sepsi, dacă echipa lui Bergodi va ajunge acolo.

Va fi foarte greu. Pe lângă Olimpija Ljubljana ar trebui să treacă și de câștigătoarea dintre Rijeka și Djurgardens pentru a pune mâna pe 750.000 de euro. „Da, echipa este mult mai pregătită decât sezonul trecut, dar este prea mult să ne gândim la grupe. Deja știm că vom avea un adversar destul de greu și în turul 3. Ne-am dori să ajungem în play-off și să vină un adversar care să te facă mândru că ai jucat cu el. Dacă ajungi în play-off nu ieși în pierdere. Ar fi 750.000 de euro”, a spus Diószegi Laszló.

Sursa: ProSport 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile