Actualitate

Hotărârile CNSU nu sunt publicate în Monitorul Oficial. Renate Weber cere explicații

Renate Weber, avocatul poporului, îi cere explicații detaliate premierului României, Florin Cîțu în legătură cu motivele pentru care hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu se află publicate și în Monitorul Oficial. Este vorba desprre 20 de hotărâri adoptate care nu apar în mod legal și oficial.

Declarația Avocatului Poporului

„Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, prevede solicitarea postată, marţi, pe site-ul Avocatului Poporului.
Renate Weber anunță că s-a autosesizat pe această temă, pentru că, deși legea prevede că actele normative trebuie publicate în mod obligatoriu în Monitorul Oficial, regulile impuse de Guvern nu respectă această regulă.
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile