Actualitate, Politic

Ilie Bolojan poate fi o propunere de premier pertinentă din partea PNL, consideră deputatul USR PLUS Iulian Bulai

Liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au anunțat joi seara că sunt hotărâți să depună moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu, dacă în ședința de coaliție de vineri seara liberalii nu-l vor demite pe Cîțu și nu vor desemna un alt premier. Deputatul Iulian Bulai dar și Dan Barna l-au indicat pe liberalul Ilie Bolojan (președintele Consiliului Județean Bihor), ca variantă agreată pentru înlocuirea lui Cîțu.

„Vom avea  vineri,  – o discuţie în coaliţie, în care vom încerca calea elegantă, calea firească în care vom spune colegilor din coaliţie că demisia elegantă, demisia de onoare a premierului Florin Cîţu va putea să rezolve mult mai simplu această situaţie de tensiune în care din păcate s-a ajuns”, a spus Dan Barna, subliniind că în cazul în care liberalii nu vin cu alt pemier, au pregătit moțiunea de cenzură, pe care o vor depune în Parlament cu sprijinul AUR.

Deputatul USR PLUS susține că dacă PNL și-ar dori cu adevărat ieșirea din această criză, fără să se ajungă la procedura moțiunii de cenzură, ar veni cu altă propunere de premier. Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, ar putea fi o variantă pe care USR PLUS să o susțină, consideră Iulian Bulai.

„Vrea PNL să ieșim din această criză fără moțiune de cenzură? Iată soluția: Să propună un premier matur uman și politic. Care vrea reforme și modernizarea României. Ilie Bolojan (foto jos) poate fi o propunere de premier foarte pertinentă. Noi de la USRPLUS putem susține această propunere”, a scris Bulai pe contul său de facebook.

„În PNL în egală măsură sunt multe soluţii viabile pentru funcţia de prim-ministru. Un domn premier Ilie Bolojan va avea toată susţinerea USR PLUS, fără niciun fel de problemă şi sunt convins că vom avea acel guvern stabil din punctul de vedere al deciziilor mature”, a spus și Dan Barna la Digi 24.

Sursa: G4Media.ro

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile