Actualitate, Externe

Imunizare sau manipulare? : Aproape 85% din adulți sunt vaccinați dar Israelul înăsprește restricțiile datorită „răspândirii variantei Delta”

Începând cu 8 august, permisul sanitar va fi prelungit, iar purtarea unei măști va fi obligatorie în locurile în aer liber cu peste 100 de persoane.

În ciuda vaccinării intensive, Israel se confruntă cu o reapariție a cazurilor Covid-19. Și, ca în multe țări, creșterea contaminării din ultimele săptămâni este legată de răspândirea variantei Delta.

Prin urmare, autoritățile țării au anunțat marți seară restabilirea restricțiilor de sănătate. Acestea vor intra în vigoare la 8 august, conform declarației oficiale, în urma reuniunii cabinetului ministerial privind gestionarea crizelor.

Carantină obligatorie la intrarea în țară

Statul evreu a decis astfel să extindă obligația permisului sanitar în locurile publice care adună mai puțin de 100 de persoane într-un loc închis, precum și purtarea obligatorie a măștii în locurile exterioare care adună mai mult de 100 de persoane.

În plus, carantina va fi obligatorie pentru persoanele care se întorc din majoritatea țărilor lumii, vaccinate sau nu. Această perioadă de carantină a fost redusă la jumătatea lunii iulie la șapte zile în loc de zece anterior, sub condiția unui test negativ.

Aproape 85% din adulți sunt vaccinați

Israelul a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie masivă de vaccinare la jumătatea lunii decembrie, în cadrul unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze către țară în schimbul datelor cu privire la efectul vaccinului său, dezvoltat cu compania BioNTech.

Această campanie a permis administrarea a două doze de vaccin la mai mult de 55% din populația țării și la aproximativ 85% dintre adulți, rezultând redeschiderea cafenelelor, barurilor și magazinelor și o reducere a numărului de cazuri la mai puțin de 100 pe zi, față de 10.000 la apogeul epidemiei.

De asemenea, Israel a lansat vinerea trecută o campanie pentru a treia doză de vaccin pentru cei peste 60 de ani. Peste 110.000 de persoane în vârstă au primit a treia doză, potrivit datelor Ministerului israelian al Sănătății, scrie 20 Minutes.

În ultimele 24 de ore, Israelul au raportat  3.818 cazuri de Covid-19, un record din luna martie, iar țara are 422 de persoane spitalizate, dintre care 221 sunt în stare gravă.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile