Actualitate

În atenția ministrului sănătății Ioana Mihăila: STUDIU OFICIAL CDC: Măștile nu protejează împotriva transmiterii virusului Covid-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, marți,  că Guvernul va interzice folosirea măștilor textile în școli și universități, ca mijloc de protecție împotriva Covid-19, singurele permise fiind cele de „uz medical”. Dar acest anunț nu a fost justificat de niciun motiv medical.

S-ar putea ca Ioana Mihăila, care nu are calificări epidemiologice, să nu știe că această reglementare ar putea provoca nu numai daune psihice, ci și fizice copiilor?

Un raport recent al New York Magazine a evidențiat un studiu pe scară largă realizat de CDC în mai 2021. Studiul, care a avut unul dintre cele mai mari eșantioane din știință, acoperind peste 90.000 de elevi din școli, a concluzionat că purtarea măștii de către elevi în școli nu aduce niciun beneficiu în prevenirea transmiterii COVID-19, informează Daily Veracity.

De asemenea, constatările au pus la îndoială impactul multora dintre cele mai comune măsuri de atenuare în școlile americane, cum ar fi distanțarea, modelele hibride, barierele din clase și filtrele HEPA.
La doar o lună de la publicarea studiului, CDC și-a actualizat ghidul pentru școli, incluzând recomandarea ca toate persoanele cu vârsta de 2 ani și peste să poarte măști în interior. La doar câteva zile mai târziu, Academia Americană de Pediatrie a declarat că toți cei care frecventează școala cu vârsta de peste 2 ani ar trebui să poarte măști, indiferent de statutul de vaccinare.
Un studiu destul de recent din Danemarca, care a implicat un eșantion de 6.000 de participanți, a constatat că „nu a existat nicio diferență semnificativă din punct de vedere statistic între cei care purtau măști și cei care nu purtau măști atunci când a fost vorba de a fi infectați de Covid-19”.
Un alt studiu ecologic privind mandatele de stat privind utilizarea măștilor și utilizarea acestora – care a inclus date din timpul vârfului de cazuri din timpul iernii – a constatat că purtarea pe scară largă a măștilor nu a încetinit răspândirea COVID-19.
 Sursa: Cătălin Vușcan/ActiveNews 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile