Actualitate, Externe, Politic

În timp ce soldații neonazi din Azov Bandera s-au predat rușilor luni, Festivalul de la Cannes a fost deschis de Volodimir Zelenski care glumea cu o voce ironică

În timp ce soldații neonazi din Azov Bandera s-au predat rușilor luni și au fost 
luați prizonieri de război, președintele ucrainean la Festivalul de Film 
de la Caness  încearcă să construiască pe propaganda falsă de război .

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a intervenit marți seară de la Kiev într-un mesaj video la deschiderea a celei de-a 75-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes.

Apariţia sa a stârnit surpriză în sală şi ovaţie din partea publicului format din regizori și actori: „Este necesar ca cinematograful să nu facă fi tăcut.”, a transmis Zelenski.

El le-a cerut regizorilor să nu rămână indiferente în fața războiului. „Cei mai brutali dictatori ai secolului al XX-lea iubeau cinematograful”, a remarcat Zelenski, care a subliniat ironia că filmele care au fost făcute despre acești dictatori sunt „documentare și știri îngrozitoare”.

„Cinematograful o să tacă ori o să vorbească despre asta?”, a întrebat el. „Avem nevoie de un nou Chaplin care să ne demonstreze astăzi că cinemaul nu este mut (…) Ura va dispărea în cele din urmă, dictatorii vor muri”, a adăugat el, pe un ton serios.

 

Sursa: national.ro 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile