Actualitate, Externe

În urma administrării serului de la AstraZeneca, zeci de profesori din Italia s-au îmbolnăvit. Școlile se închid din cauza lipsei cadrelor didactice

În Italia, zeci de profesori s-au îmbolnăvit după vaccinarea anti-coronavirus. Școlile riscă să fie închise din cauza faptului că nu mai sunt cadre didactice disponibile să susțină cursuri. Vaccinul care a dat aceste reacții este cel de la AstraZeneca.

Unde au fost reacțiile adverse?

Presa locală din Treviso relatează că s-au îmbolnăvit la câteva zile de la vaccinare. La liceul Duca degli Abruzzi, 15 profesori din cei 130 au lipsit, accuzând febră, stare generală de rău și durere la nivelul oaselor.

În San Domenico Savio, doi profesori din trei au suferit stări asemănătoare, din cauza efectelor secundare ale vaccinului.

Spitalul Ducesa Elisabeta din Braunschweig, Germania, și-a suspendat programul de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca până la o notificare ulterioară, după ce 37 din cei 88 de angajați ai săi vaccinați au ajuns la pat și nu au putut lucra din cauza efectelor secundare similare celor inregsitrate în Treviso.

Detalii despre profesori

Cotidianul italian Oggi Treviso a informat că sâmbătă au fost injectați 3.000 de profesori și alți 2.500 erau programați să primească vaccinul înainte de sfârșitul weekendului. Toți profesorii injectați împotriva coronavirusului aveau vârsta sub 55 de ani și toți au primit vaccinul AstraZeneca.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile