Actualitate

Încă o instanță din România a anulat o hotărâre de prelungire a stării de alertă

Curtea de Apel Cluj a anulat, miercuri, ultima hotărâre de Guvern prin care este prelungită starea de alertă în România. Este vorba despre hotărârea 1242 din 8 decembrie 2021, a anunțat avocata Elena Radu, președintă a Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept. Hotărârea instanței clujene poate fi atacată cu recurs.

Potrivit HG 1242/2021, începând cu data de 9 decembrie 2021 a fost prelungită cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării, instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La sfârșitul lunii septembrie 2021, aceeași Curte de Apel Cluj a hotărât anularea hotărârilor de guvern care introduceau folosirea certificatului verde COVID-19 pentru accesul în restaurante, nunți și alte evenimente, cât și a celei care prelungea la acel moment starea de alertă în România și măsurile în vigoare.

În penultima zi a anului trecut, Curtea de Apel Bacău a anulat nu mai puțin de 22 de hotărâri de Guvern referitoare la starea de alertă, prelungirea acesteia și restricțiile impuse.

 

Sursa: BihorJust

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile