Actualitate, Economic, Politic

India impune restricții asupra exporturilor de zahăr – Măsura nu a mai fost luată de șase ani

India impune restricții asupra exporturilor de zahăr pentru a-și crește disponibilitatea pe piața internă și pentru a preveni creșterea prețurilor, scrie ediția locală a The Economic Times.

Guvernul a ordonat furnizorilor să obțină autorizații de vânzare a zahărului în străinătate în perioada 1 iunie – 31 octombrie. Acest lucru este valabil pentru exportul de zahăr brut, zahăr rafinat și zahăr alb, potrivit unui aviz al Direcției Generale de Comerț Exterior (DGFT). Aceste restricții nu se vor aplica aprovizionării cu zahăr a Statelor Unite și a Uniunii Europene în cadrul cotelor stabilite anterior.

India a impus restricții asupra exporturilor de zahăr pentru prima dată în șase ani.

Țara este al doilea cel mai mare producător mondial al acestui produs și al doilea cel mai mare exportator după Brazilia, astfel încât pașii Indiei vor avea un impact asupra costului zahărului din întreaga lume, spun experții.

Anterior, India a impus o interdicție privind furnizarea de grâu în străinătate. Acțiunile autorităților țării se datorează evenimentelor din Ucraina și sancțiunilor impuse împotriva Rusiei în legătură cu acest lucru, ceea ce determină o creștere a prețurilor la diferite produse agricole și temerile legate de o criză alimentară globală.

 

Sursa: stiripesurse.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile