Actualitate

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății. „Fără folos în pandemie cunoștințele ei în endocrinologie”

Ioana Mihăilă este noul Ministru al Sănătății, fiind propusă și pusă în funcție de partidul din care face parte, adică USR PLUS. Aceasta a depus miercuri seara jurământul, iar Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Guvernului prezenți la ceremonie să „o sprijine pe noua colegă”.

Cine este Mihăilă?

Mihăilă este fost preşedinte PLUS Bihor și medic endocrinolog. Ea a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu.

Ministrul deține împreună cu soţul său o clinică medicală, a candidat la Primăria Oradea și s-a înscris în PLUS din prima zi în care s- a înființat partidul. Deține mai multe terenuri şi case în Oradea, are peste 400.000 de lei în conturi şi a acordat un împrumut de 20.000 de lei USR în campania electorală.

După investirea în funcție, vicepreședintele PSD, Mihai Tudose o face „cu ou și cu oțet” pe Mihăilă.

Declarația lui Tudose

„Guvernul <competenţilor> asimptomatici. Au pierit ieri 237 de români, record absolut de la începutul pandemiei. Dar România nu are încă ministru la Sănătate! Iar propunerea UsrPlus pentru cel mai important minister în acest moment este o persoană cu pregătire în endocrinologie fără vreun folos în pandemie şi forţa politică a 2078 de voturi (3,03%), căpătate în alegerile pentru Primăria Oradea.

.. Şi foarte important: discipolă a lu’ diamantu’ Voiculescu-Vlăduţ-Omul-Legenda”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

Anchetă de gestionare a pandemiei

„De ce se gudură atunci, atât de jalnic, USR PLUS pe lângă PNL pentru a rămâne în braţe cu ministerul vital pentru ţară, dar pe care e evident că nu-l poate administra? De ce, la rândul său, PNL acceptă experimentele criminale de la Ministerul Sănătăţii? Sunt întrebări la care trebuie să răspundă comisia parlamentară pentru anchetarea gestionării pandemiei, comisie pe care o solicită, de trei săptămâni, PSD. În Franţa, de exemplu, o comisie similară a prezentat în decembrie un prim raport, după şase luni de activitate. În Belgia şi în alte democraţii funcţionale din UE, au fost create, de asemenea, astfel de comisii de anchetă. Sau coronadictatura <competenţei> asimptomatice de la Palatul Victoria o fi în afara controlului parlamentar?! Între timp, mor români… De care guvernanţii îşi bat joc şi după moarte, prin haosul – intenţionat şi manipulator? – al raportării deceselor de Covid. Români pentru care hemoragia de fondatori ai USR către AUR nu mai înseamnă nimic. Nici măcar o glumă proastă şi sfidătoare. Ce prăpastie tragică între viaţa reală şi joaca acestor neisprăviţi de-a politica”, conchide social-democratul.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile