Actualitate, Politic

Iohannis intervine în conflictul dintre Florin Cîțu și Alexandru Nazare: Președintele îi i-a apărarea premierului

Klaus Iohannis a reacționat recent la conflictul dintre Florin Cîțu și Alexandru Nazare. Astfel, președintele i-a luat apărarea premierului în dilema demiterii ministrului de Finanțe.

Klaus Iohannis intervine în conflictul dintre Florin Cîțu și Alexandru Nazare. Președintele îi i-a apărarea premierului

Președintele susține că „este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă” iar Florin Cîțu „știe ce face” dacă a considerat că „este necesară schimbarea unui ministru”.

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului și are tot sprijinul coaliției din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru înseamnă că a făcut o evaluare și știe ce face. Premierul este cel care răspunde de bunul mers al guvernului, are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce spune Florin Cîțu după ce l-a revocat pe ministrul Finanțelor?

Premierul Florin Cîţu a precizat joi, că a început evaluarea membrilor Cabinetului său cu portofoliul unde el a propus ministrul, adică la Ministerul Finanţelor, pentru că, susţine şeful Guvernului, „dacă nu ai curajul să îţi faci propria analiză atunci nu mai începi”.

„În primul rând am făcut ce am promis. Am spus că voi face o analiză a tuturor ministerelor şi era normal să încep cu analiza ministerului unde eu am propus ministrul şi dacă nu ai curajul să îţi faci propria analiză atunci nu mai începi cu această analiză. Am făcut o analiză a acestui portofoliu, decizia am luat-o marţi.

I-am spus domnului ministru (Alexandru Nazare) să îşi dea demisia, am anunţat liderii coaliţiei. Aseară m-a anunţat că nu îşi dă demisia şi am mers mai departe cu planul de revocare.  Este important ca proiectele să continue într-un ritm alert, pentru că este nevoie de ele pentru România.

Contează cel mai mult ca echipa guvernamentală să performeze, nu este vorba despre numele unui ministru x sau y, ci despre toată echipa, iar responsabilitatea mea este ca toată echipa să performeze. Iar atunci când văd că avem undeva dificultăţi în a performa nu voi da înapoi pentru a lua decizia cea mai bună pentru români”, a spus  Florin Cîţu.

El a reamintit că este atributul premierului să revoce miniştrii, afirmând că va continua să facă analiza ministerelor.

„Eu fac analiza şi în momentul în care am o analiză voi anunţa membrii coaliţiei şi pe urmă mergem mai departe”, a menţionat premierul.

 

Sursa: capital.ro 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile