Actualitate

Ion CRISTOIU despre protestele din țară. „Ce competențe are Raed Arafat să prezinte măsurile de protecție?”

Ion Cristoiu, cunoscut și controversat jurnalist, face public un videoclip în care vorbește despre protestele împotriva restricțiilor impuse de coronavirus care au loc în capitala României, dar și în restul țării. Ulterior, face referire și la antisemitism cu cazul Maia Morgenstern.

Cristoiu spune: „Ce competențe are Raed Arafat să prezinte măsurile de protecție împotriva coronavirus?”

Cuvintele lui Cristoiu

„De aici vine toată nebunia: noi, românii, o ducem în interdicții de un an și ceva. Nu numai atâta, ci ne-am grăbit să ne vaccinăm și, cu toate acestea, constatăm că nu folosește la nimic. Păi dacă nu folosește la nimic, prima reacție a omului -și, cu atât mai mult, a tânărului – este: băi, ies în stradă, dacă tot mor! Deci dacă tot port mască și mă infectez, dacă tot am respectat interdicțiile, dacă tot mă spăl pe mâini – mai degrabă n-o port și ies în stradă, dacă tot mor.

De ce 3 la mie?

Nu înțeleg cifra aia. De ce 3 la mie și nu 5? Cică au stabilit specialiștii! Păi cum au stabilit? De exemplu, cum a stabilit medicul Raed Arafat că dacă se circulă după ora 20 pe stradă crește infecția? S-a făcut o cercetare sociologică, s-a făcut un sondaj național și s-a constatat că trei sferturi din cei care sunt acum la terapie intensivă au ieșit pe stradă după ora opt? Asta este o chestie elementară. De ce, virusul merge mai repede după ora opt?

Temei științific

Deci, repet: care este temeiul științific? Documentul științific: cercetarea de laborator, cercetarea sociologică, investigația? Nu, a zis că doar după ora opt! Dar de ce după ora opt și nu ora opt și-un sfert?

Numulțumiri

Asta este una dintre marile nebunii și eu cred că nemulțumirea va rămâne, chiar dacă mâine seară să zicem că se sleiește (mișcarea de protest -n.r.). Nemulțumirea rămâne, că oamenii nu mai cooperează. O să-i sancționeze, dar până la urmă oamenii tot vor încerca fie să eludeze legea – și sunt românii specialiști -, fie să iasă în stradă”, a opinat ziaristul Ion Cristoiu luni seară, în jurnalul lui video.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile