Actualitate

IPS Teodosie, pledoarie împotriva vaccinării! Mesaj pentru românii care nu vor să se imunizeze: „Sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene”

IPS Teodosie a îndemnat credincioşii să nu se vaccineze și le transmite să se adreseze în masă Justiţiei. Arhiepiscopul Tomisului s-a lansat într-o pledoarie împotriva vaccinării anti-COVID, susținând că vaccinul „nu este asumat de nimeni și sunt atâtea urmări negative”.

„Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul, mai ales că nu-i asumat de nimeni şi are urmări negative. Nu vă speriaţi. Sunt foarte mulţi avocaţi care vor să vă apere. Aveţi tot dreptul de a alege“, a spus ierarhul Tomisului într-o emisiune la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie a făcut un apel la juriști să se mobilizeze și să îi apere pe românii care refuză vaccinarea. „Este o frământare foarte intensă a oamenilor care nu acceptă vaccinul și au dreptul lor de a nu-l accepta, nu trebuie să fie obligatoriu. Mai ales că nu-i asumat de nimeni. Și sunt atâtea urmări negative. Deci acești oameni ar trebui, credincioșii noștri, să se adreseze în masă justiției. Au fost atâtea sentințe care au arătat că este fără temei constituțional această interdicție a nevaccinaților.”, a spus prelatul în emisiunea moderată de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

ÎPS Teodosie, critici împotriva obligativității vaccinării

Arhiepiscopul Tomisului crede că aceste anunţuri ale autorităţile de introducere a unor interdicţii pentru nevaccinaţi au rolul de a-i determina pe aceştia să se vaccineze.

„Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea, nu vă mai speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere. (…) Este o nerânduială în această forțare care este nefirească, fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu ne obligă la vaccin”, a transmis IPS Teodosie.

În toată perioada pandemiei, IPS Teodosie, a contestat și încălcat adesea restricțiile impuse de autorități. Acesta a susținut că nu se vaccinează împotriva COVID-19 pentru că are alergii și că, oricum, nu ar avea motiv pentru că nu se îmbolnăveşte.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile