Actualitate, Externe

Israelul schimbă regulile jocului: a treia doză de vaccin agită spiritele – Este în joc certificatul verde

Începând din 3 octombrie, israelienii care refuză doza a treia de vaccin își pot pierde certificatul verde. Mai mult,, cei vindecaţi de COVID trebuie să facă rapelul pentru a fi eligibili pentru green pass.

Noile reguli nu au fost încă confirmate de autorități. Totuși, începând cu 3 octombrie, cei care nu au făcut doza a treia de vaccin la şase luni după a doua doză nu vor mai avea certificat verde, necesar pentru a intra în anumite localuri şi pentru a participa la anumite evenimente. Vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la Covid.

În plus, noile reguli îi vor obliga pe cei care s-au vindecat de Covid să facă doza de rapel pentru a fi eligibili pentru green pass.

Persoanele care vor pierde permisul verde săptămâna viitoare, vor trebui să stea în carantină timp de cel puţin o săptămână dacă au fost în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.

În acest caz, peste un milion de israelieni vor pierde certificatul verde, când noile reguli intră în vigoare.

Între timp, disputa premierului Bennett cu oficialii din domeniul sănătăţii continuă: „Respect foarte mult experţii medicali şi le apreciez munca, dar impunerea de noi restricţii asupra cetăţenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abţine în această etapă de la noi restricţii asupra populaţiei”.

Sursa: evz.ro

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x
()
x