Actualitate, Externe

Israel: cel mai vaccinat, cel mai infectat – Record de cazuri în Israel în ciuda celei de-a treia doze de Pfizer. Se introduce ”CODUL VIOLET”

Israelul, cea mai vaccinată țară din lume, are una dintre cele mai mari rate de răspândire a coronavirusului din lume, potrivit prof. Ran Balicer, expert în sănătate israelian, citat de Y Net News. Același portal israelian deplânge faptul că eficacitatea serului experimental Pfizer a scăzut la 39%. Dezastrul se petrecechiar dacă un milion de israelieni au fost deja injectați cu a treia doză.

Să fie chiar vaccinul aflat în stadiu de testare sursa variantelor delta, gamma, epsilon?

Vorbim practic de un nou record de infecții, după ce numărul acestora s-a apropiat de 9000. S-au înregistrat 8.646 de cazuri pozitive, niciodată atât de multe din februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății israelian, care înregistrează aproximativ 143.000 de teste la o rată de pozitivitate de 6,2%, de asemenea un record.

Până în prezent sunt peste un milion de israelieni care s-au vaccinat cu a treia doză, a cărei campanie de imunizare se desfășoară într-un ritm accelerat. Dar, atunci, de ce sunt atât de multe cazuri noi?, scrie Il Messaggero preluat de RADOR și EVZ.

Drept urmare, guvernul israelian a reintrodus noi restricții demente: de miercuri, certificatul verde va fi aplicat pentru vârsta de 3 ani și peste. În centrele comerciale și zonele comerciale va fi introdus „Codul Violet”, adică prezența maximă a unei persoane la fiecare șapte metri pătrați. Măștile, obligatorii. În paralel, guvernul a aprobat o alocare extraordinară de fonduri pentru spitale pentru a-și consolida imediat structurile.

Pentru persoanele care aterizează la Tel Aviv din aproximativ treizeci de țări (inclusiv România), carantina este obligatorie, chiar dacă sunt vaccinate sau vindecate de COVID-19. De asemenea, este interzis israelienilor, în afară de cazurile excepționale, să călătorească în mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, Spania, Turcia și Cipru.

  • Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini pe teritoriul Statului Israel. Informații privind situațiile de excepție pot fi consultate AICI (în aceste situații este necesară obținerea unei autorizații de intrare – Entry_Permit –  care se acordă de către Autoritatea de Imigrare – aplicația poate fi înregistrată la pagina de internet: https://www.gov.il/en/service/request-entry-to-israel-covid19).

 

  • Suplimentar, persoanele care pot intra în acest stat trebuie să completeze, cu 24 de ore anterior deplasării, un formular online (Inbound_Passenger_Statement). De asemenea, toate persoanele care au și cetățenie israeliană sau au rezidența în Israel, trebuie să completeze un formular Exit_Statement_Form la ieșirea din acest stat.

Sursa:Alesandru Anghel/ ActiveNews

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile