De-a lungul istoriei au fost create, ieșite din laborator și dezvoltate mai multe tipuri de virusuri. Acestea au scopul de a ajuta în dezvoltarea medicinei, dar și de a crea potențiale arme biologice. În ultimul secol au fost declarate mai multe pandemii, fiecare venite cu câte un ser pe post de vaccin. În majoritatea cazurilor oamenii au avut de suferit după administrarea lui.
Panică teribilă
Pandemia din 1918 a fost reluată în anul 1957. Același virus a omorât în acel an peste un milion de oameni, dintre care o zecime din SUA. În 1977, virusul gripal H1N1 a reapărut brusc în China și Rusia după o absență de 30 de ani. Cu un an înainte, în 1976, autoritățile sanitare provocaseră o panică teribilă.
Vaccin pentru evitarea pandemiei
Atunci guvernul american a cerut oamenilor să se vaccineze urgent pentru a evita o pandemie. La câțiva ani mai târziu, 4000 de oameni au cerut daune statului în valoare de 3,5 miliarde de dolari din cauza a ceea ce au pățit după administrarea shotului de vaccin.
Reacții adverse grave
Două treimi din persoanele vaccinate s-au trezit cu probleme neurologice, iar alții au murit. Același virus a provocat pandemia din 1918, când au murit jumătate de milion de americani și 20 de milioane pe restul planetei. Printre aceste persoane se afla și Julia Roberts, căreia ia fost administrat vaccinul și a paralizat, fiind necesară o intervenție chirurgicală pentru ca aceasta să respire.
În 1976, la o bază militară din statele Unite, câțiva militari s-au îmbolnăvit de gripă, dar au fost obligați să își facă munca. Astfel unul dintre ei a murit, informație ascunsă de presa și autoritățile de atunci. Vaccinarea a început înainte de a fi confirmate cazurile. Un formular de consimțământ a fost semnat de oameni, care spunea că vaccinul pentru gripa porcină a fost testat, dar ascundea faptul că cercetătorii au făcut un alt vaccin și pe acela l-au dat populației. După câțiva ani de minciuni, s-a aflat și care a fost originea virusului. Rusia.
Virusul era înghețat în timp
În 1977 au apărut epidemii în Rusia și China, dar cercetătorii nu își puteau explica sursa. Acest virus era aproape identic cu cel din 1957. Astfel, cercetătorii au concluzionat că virusul a provenit din laborator. Ipoteza a fost că o fiolă cu virusul congelat a ajuns printre fiolele cu vaccin testat în Rusia și China. Totuși, în 1978, OMS a declarat că nu este posibil ca virusul să fii fost conceput în laborator și a închis cazul. Peste 40 de ani s-a aflat cert că virusul scăpase din laborator.
COVID scăpat din laborator
Chiar și acum, OMS răspunde în același mod. Ipotezele arată că sursa provenienței coronavirusului ar fi o scăpare din laborator, dar autoritățile mondiale resping acest lucru. Faptul că oficialii spun că o scăpare din laborator este foarte rară și aproape imposibilă enervează Occidentul. Astfel, au fost publicate articole care dovedesc că se poate spune orice despre scăpările de viruși din laborator, dar nu că sunt rare. Virusurile SarS-CoV-2 au apărut de 6 ori, scăpate din laboratoarele Chinei. SarS a scăpat și din laboratoarele din Singapore și Taiwan. Scăpările apar în momentul în care se fac experimente pe viruși, spune un cercetător american.
Același lucru s-a întâmplat și cu vărsatul, care de la prima apariție, care nu a omorât oameni, s-a mai manifestat în 2007, adică la 6 ani distanță. Atunci a apărut o tulpină la 4 km de un laborator britanic care a infectat 300 de animale. Contrar a ceea ce spune OMS, în anul 2010 au scăpat din laboratoare 244 de virusuri care puteau deveni arme biologice.
Chinezii au creat virusul
În laboratorul din Wuhan aveau loc experimente pe animale. În 2015, folosind un virus contactat de la un liliac și de la un șoarece s-a creat un virus care putea infecta oamenii, pe un schelet genetic diferit. OMS ignoră faptul că tocmai cei care făceau experimente genetice în Wuhan sunt primii care susțin originea naturală a virusului. „Niște cercetători chinezi au introdus o proteină găsită în lilieci într-un virus SARS găsit la șoareci. Chinezii au creat atunci un virus care poate fi transmis la oameni.”
Sursa: Antena 3