Actualitate, Externe

Italia, prima țară care renunță la sistemul clasic de raportare al deceselor COVID: Dintre cele 130.468 de decese înregistrate oficial ca decese cauzate de Covid de la începutul pandemiei, doar 3.783 sunt atribuite direct virusului

nstitutul Superior de Sănătate din Italia a redus drastic numărul oficial al deceselor cauzate de COVID cu peste 97%, după ce a schimbat definiția unui deces în sensul că o persoană a murit din cauza COVID și nu cu COVID, conform Summit News.

Ziarul italian Il Tempo relatează că Institutul a revizuit în scădere numărul persoanelor care au murit din cauza COVID și nu cu COVID de la 130.000 la mai puțin de 4.000.

„Da, ați citit bine. Se pare că 97,1% dintre decesele atribuite până acum Covidului nu s-au datorat direct Covidului”, scrie Toby Young.
Dintre cele 130.468 de decese înregistrate oficial ca decese cauzate de COVID de la începutul pandemiei, doar 3.783 sunt atribuite direct doar virusului.
„Toți ceilalți italieni care și-au pierdut viața aveau între una și cinci boli preexistente. Dintre cei cu vârsta de peste 67 de ani care au murit, 7% aveau mai mult de trei comorbidități, iar 18% cel puțin două”, scrie Young.
„Potrivit Institutului, 65,8% dintre italienii care au murit după ce au fost infectați cu Covid erau bolnavi de hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), 23,5% aveau demență, 29,3% aveau diabet, iar 24,8% fibrilație atrială. La toate acestea se adaugă faptul că 17,4% aveau probleme pulmonare, 16,3% avuseseră cancer în ultimii cinci ani și 15,7% suferiseră anterior de insuficiențe cardiace.”
Noua definiție a Institutului pentru un deces COVID înseamnă că, în Italia, COVID a ucis mai puțini oameni decât un episod de intensitate medie de gripă sezonieră.
Dacă o schimbare similară ar fi făcută de alte guverne naționale, numărul oficial de decese cauzate de COVID ar fi redus cu o marjă de peste 90%.
Totuși, nu vă așteptați ca mulți alții să urmeze exemplul, având în vedere că guvernele au investit atât de mult din autoritatea lor pentru a exagera amenințarea reprezentată de virus.
De exemplu, psihologii comportamentali din Marea Britanie au colaborat cu statul pentru a „exagera” în mod deliberat amenințarea COVID prin intermediul unor metode de propagandă „neetice” și „totalitare”, pentru a îngrozi publicul și a-l determina să se conformeze în masă.
Și a funcționat.
Un sondaj realizat după primul lockdown a arătat că britanicul credea că au murit de 100 de ori mai mulți oameni din cauza COVID decât numărul oficial de morți.
Acum am ajuns să înțelegem că cifra oficială a celor uciși „de COVID” și nu „cu COVID” este mai puțin de o zecime din numărul total de morți COVID raportat oficial.
În ciuda acestei schimbări, Italia ar putea lua încă decizia de a face obligatoriu vaccinul COVID-19, deși modul în care ar fi impus un astfel de sistem rămâne nespecificat.
Sursa: Andrei Nicolae / ActiveNews
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile