Actualitate, Externe

Nu se știe câte persoane au fost vaccinate cu vaccinurile contaminate: Japonia a suspendat vaccinarea cu ModeRNA după suspiciuni de contaminare – Milioane de doze ar conține materiale străine

Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de „vaccinuri” Covid produse de ModeRNA pe motiv că acestea ar fi fost contaminate, informează Antena3.

Ministerul nipon al Sănătății a anunțat că „materiale străine” au fost găsite în unele doze dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane (5.600.000 de doze). Nu se știe în acest moment ce contaminanți conțin vaccinurile. De asemenea, nu au raportat cum au aflat că vaccinurile sunt contaminate. De asemenea, este un secret câte persoane au fost deja vaccinate cu vaccinurile contaminate  și care pot fi efectul și consecințele.

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie „vaccinul” Covid bazat pe ARN mesager în Japonia, a declarat că ModeRNA a pus 3 loturi în așteptare „din precauție”.
Nu există încă date despre ce tip de „materiale străine” au fost găsite în dozele de „vaccin” Covid, însă Takeda le-a descris ca pe niște particule asupra cărora s-au făcut teste de urgență.
Rapoarte de contaminare au venit și din alte 7 centre, cu 39 de flacoane (390 de doze) despre care s-a constatat că au fost afectate.
Ministerul Sănătății din Japonia a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele vaccinate să poată verifica dacă dozele cu care au fost injectate erau sau nu contaminate, scrie publicația Japan Times, citată de BBC.
Sursa:  Vlad Pârău/Activenews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile