Actualitate, Politic

Jocuri de culise la numirea șefului SIE Liviu Dragnea a dat totul în vileag

Liviu Dragnea susține că s-a opus ca actualul senator PSD Vasile Dîncu să fie propunerea partidului pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe.

Fostul președinte al PSD susține că la momentul propunerii noului director al SIE, în 2017, a fost tatonat de o cunoștință comună, a sa și a președintelui Klaus Iohannis, în legătură cu acest subiect. Potrivit spuselor sale, aceasta l-ar fi întrebat dacă nu vrea să-l susțină pe Vasile Dîncu la conducerea SIE. Liviu Dragnea a povestit despre această situație la B1 TV, în emisiunea lui Silviu Mânăstire.

„A venit o cunoștință comună care m-a întrebat dacă nu-l accept pe Vasile Dîncu șef la SIE. Am spus că sub nici o formă nu pot face lucrul ăsta. Eu nu vorbisem cu Vasile Dîncu despre acest subiect”, a explicat Liviu Dragnea.

El a precizat că PSD hotărâse ca propunerea pentru viitorul șef al SIE să fie deputatul Gabriel Vlase – cel care ocupă, de altfel, funcția.

„Am avut o discuție în ianuarie 2017 la Sinaia cu Gabriel Vlase în care i-am spus că PSD o să-l susțină pentru funcția de director la SIE. Eu i-am spus (cunoștinței care a întrebat de Vasile Dîncu – n. red.) că singura propunere va fi Gabriel Vlase”, a mai povestit Liviu Dragnea, la B1 TV.

Abandonat de omul pe care l-a propus

Fostul lider al PSD a adăugat că imediat după această discuție, Gabriel Vlase a fost invitat la Palatul Cotroceni pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. Ulterior, după ce a obținut numirea în Parlament, Dragnea susține că noul șef al SIE „l-a uitat” și nu a mai avut nici o comunicare cu el.

„A doua zi m-a sunat Gabriel Vlase și mi-a spus că a fost sunat de la Cotroceni să meargă să se vadă cu Iohannis. Asta am transmis, că e singurul pe care-l vom susține. E o persoană apropiată de Klaus Iohannis, nu e politician (cunoștința care l-a contactat – n. red.). I-am spus atunci lui Gabi Vlase că după votul din Parlament n-o să mai aibă nici o comunicare cu mine, ceea ce s-a și întâmplat. N-a mai dat nici un telefon sau mesaj până în ziua de azi”, a mai adăugat Liviu Dragnea.

Cine este Gabriel Vlase, șeful SIE

Deputatul Gabriel Vlase a fost numit director al SIE prin Hotărârea nr. 23 a Parlamentului României, din 4 iulie 2018. Anterior a fost deputat, ales pe listele PSD Bacău, între anii 2004 – 2018.

De profesie inginer mecanic, a urmat un program de perfecționare pentru înalți funcționari publici la Institutul Național de Administrație (2004-2005), cursuri postuniversitare în domeniul securității naționale în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I” (2005) și Academiei Naționale de Informații (2006).

În 2010 a dobândit titlul științific de doctor în științe militare și informații la Academia Națională de Informații.
Sursa: evz.ro 
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x