Actualitate, Externe

Joe Biden celebrează pe 4 iulie „Ziua Independenţei de virus”-  Sărbătoare naţională în SUA

Preşedintele Joe Biden a numit ziua de duminică, 4 iulie 2021, momentul în care cetăţenii ar scăpa de ghearele virusului. Dar pentru tot optimismul lui cu privire la o recuperare completă de la pandemie, în acest weekend există două realităţi foarte diferite.

Focurile de artificii, vizitele de familie şi petrecerile sunt sigure pentru cei care sunt complet vaccinaţi şi se pot aduna în siguranţă, potrivit oficialilor din domeniul sănătăţii publice. Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, şi-a exprimat din nou frustrarea cu privire la decalajul tot mai mare dintre ceea ce a spus că s-ar putea dezvolta în „două Americi” – una în care ratele de vaccinare sunt ridicate şi cealaltă unde doar 35% din oameni sunt vaccinaţi. El a susţinut că statele în care procentele ridicate ale populaţiei sunt vaccinate – cum ar fi Vermont, New Hampshire şi Maine – ar putea rezista variantei Delta.

Dar în alte locuri, cum ar fi sudul Missouri, unde un mic procent din populaţie este vaccinat şi varianta Delta este furioasă, „o mulţime de oameni merg acum în secţii de terapie intensivă. ”

 

Sursa: Mediafax

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile