Actualitate

„Jos coronadictatura!” – Zeci de mii de oameni se revoltă împotriva restricțiilor în Europa (+ VIDEO)

Noul val de „infectări cu Covid-19” a determinat unele țări europene să reintroducă restricții stricte, acest lucru ducând la ample proteste. Austriecii, olandezii, italienii, croaţii şi danezii au ieşit pe străzi, sâmbătă, nemulțumiți de măsurile impuse de autorități.

În Austria, unde de luni, 22 noiembrie, întreaga populaţie intră în carantină totală, tensiunile s-au acutizat. 40.000 de oameni au ieşit pe străzi ieri la Viena, au fost fumigene şi proteste verbale, dar şi 10 arestări, potrivit BBC. Afişând steagul naţional şi bannere pe care scria „Libertate”, protestatarii au strigat „Rezistenţă!” şi au huiduit poliţia.

Noi tulburări au izbucnit și în Țările de Jos! Oamenii au aruncat focuri de artificii asupra poliției și au incendiat biciclete la Haga, după ce protestele din Rotterdam de vineri au devenit violente, iar poliția a deschis focul.

Vaccinarea obligatorie și carantina, principalele nemulțumiri

Revolta a urmat unei nopţi de violenţe în Rotterdam condamnată de primarul oraşului drept „o orgie de violenţă”. Poliţia a tras focuri de avertisment şi la ţintă „pentru că situaţia punea viaţa în pericol”, a declarat un purtător de cuvânt pentru agenţia Reuters.

Un protest al anti-vacciniștilor a avut loc, sâmbătă seara, și la Roma, Italia. Aproximativ 3.000 de demonstranți s-au adunat în zona Circului Maximus pentru a protesta împotriva restricțiilor, scandând „Libertate, libertate!”

În Croaţia, mii de oameni au mărşăluit pe străzile capitalei Zagreb pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de impunerea vaccinării pentru lucrătorii din sectorul public.

Autorităţile franceze au trimis zeci de ofiţeri de poliţie pentru a reprima revolta din insula caraibiană Guadelupa, departament al Franţei. În timpul protestelor de noaptea trecută au avut loc şi jafuri la zeci de magazine şi unele au fost incendiate în timpul protestelor din Franţa.

Sursa: Andreea Vlad/ Ziarul  National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile