Actualitate, Politic

Kelemen Hunor (UDMR) susține vaccinarea obligatorie a personalului medical: „Eu aş fi de acord cu multe lucruri mult mai dure”

Vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat marţi că susţine măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare, menţionând că ar fi de acord şi cu unele mult mai dure decât obligativitatea testării personalului medico-sanitar nevaccinat.

„Doamna ministru a prezentat propuneri care, din punctul nostru de vedere, sunt susţinute, pot fi susţinute şi, bineînţeles, vor fi mai departe discuţii la nivelul Guvernului – şi cu restricţii, şi cu stimulente -, deci merg împreună toate aceste lucruri. Trebuie să facem ceva, ceva mai mult decât am făcut până acum pentru că lucrurile nu stau bine. Suntem sub 5 milioane de persoane vaccinate, nu se poate sta aşa şi sunt multe exemple din statele europene şi nu numai unde astfel de măsuri au avut rezultate. Deci, vom susţine aceste măsuri, dar nu vreau să intru în amănunte când şi sub ce formă. Ministerul Sănătăţii trebuie să vină cu o propunere, Guvernul decide, dar trebuie să vină cu o propunere exactă, o hotărâre de guvern, a afirmat Kelemen Hunor după şedinţa coaliţiei de guvernare.

„Din punctul meu de vedere câteva categorii ar trebuie să se vaccineze obligatoriu, dar nu are nicio importanță ce cred eu despre acest lucru. Nu sunt nici ministrul Sănătății și nici nu stau singur la guvernare”, a spus liderul UDMR.

Întrebat dacă ar fi de acord ca personalul medical să fie obligat să se testeze pe banii proprii în cazul în care nu este de acord să se vaccineze, Kelemen Hunor a spus: Da, sunt de acord. Eu aş fi de acord cu multe lucruri mult mai dure !.

„Deci, eu aş fi de acord cu măsuri mult mai dure, dar, sigur, lucrurile trebuie văzute în evoluţie. Da, sunt de acord cu ce s-a prezentat astăzi în coaliţie, vom fi de acord şi vom susţine aceste măsuri, a adăugat vicepremierul.

Sursa: Digi24 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile