Actualitate, Politic

Kelemen Hunor(UDMR), prostituată politică parlamentară a lui Iohannis, se teme acum de căderea guvernului: Sper că Guvernul nu va cădea la moțiunea de cenzură, dar aș fi ipocrit să spun că sigur va rezista

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marți seară, la Digi24, că speră ca Guvernul să nu cadă la moțiunea de cenzură depusă în Parlament de PSD, dar că nu este sigur că va rezista, având în vedere calculul matematic ca urmare a voturilor anunțate de social-democrați, USR PLUS și AUR pentru demiterea Cabinetului Cîțu.

 

 

Kelemen Hunor a declarat că susține compensarea facturilor mari la energie printr-o ordonanță de urgență adoptată înainte de moțiunea de cenzură, „ca să nu lăsăm moștenirea grea, dacă cade Guvernul”.

„Eu sper că nu va cădea, dar aș fi ipocrit să spun că sigur că va rezista, când văd și eu matematic, aritmetic. Cifrele pot fi contrazise, dar nu merită”, a mai precizat Kelemen Hunor.

Conducerea Parlamentului a decis marți, în unanimitate, să supună la vot moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea va fi citită joi și dezbătută și votată săptămâna viitoare, marți, la ora 12:00.

Moțiunea intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor! Jos Guvernul Cîțu!” este semnată de 157 de parlamentari PSD.

Atât cei din USR PLUS cât și parlamentarii AUR au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură a PSD. În legătură cu moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR, conducerea Parlamentului a decis să aștepte motivarea Curții Constituționale.

Sursa: Digi24 

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile