Actualitate, Politic

Klaus Iohannis a pronunţat, oficial, numele premierului pe care îl propune în fruntea coaliţiei PSD-PNL-UDMR

Klaus Iohannis a anunțat, luni, la ora 14.00, că l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă. Acesta a fost propus de coaliția formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale.

Şeful statului a precizat că majoritatea parlamentară i-a propus acest nume.

De ce Nicolae Ciucă premier?

În cadrul conferinţei de presă la care a fost prezent şi Nicolae Ciucă, Iohannis a precizat de ce l-a ales pe generalul Armatei în fruntea Guvernului.

Am constatat ca in Parlament s-a format o majoritate solida, din care fac parte PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor. Reprezentantii au dorit sa vina impreuna la consultari.

Am avut o discutie foarte buna. Majoritatea aceasta mi-a propus un nume de premier pe care am acceptat-o. 

În consecinta il desemnez pe Nicolae Ciuca aici de fata pentru a forma o echipa guvernamentala si pentru a se prezenta in fata Parlamentului pentru votul de incredere”, a spus Iohannis.

Ce planuri are premierul desemnat?

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide sa putem sa agreagam un program de guvernare si sa se constituie o coaleitie solida astfel incat sa realizam un guvern care sa asigure stabilitatea tarii.

Cetatenii asteapta de la noi stabilitate si solutii. Si sa avem un program guvernamental care sa fie in masura sa puna in aplicare deciziile necesare pentru punerea in aplicare a programului PNRR.

Avem un procent subtsntial pentru tot ceea ce inseamna un program de masuri sociale, astfel incat sa poata fi acoperite problemele legate de situatia de criza in care ne regasim. Sper ca, incepand de joi, sa ne putem apuca de treabă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile