Actualitate

Lasca și Șoșoacă au mers împreună la Spitalul de Psihiatrie. Parlamentarii se interesează de starea lui Daniel Gașpar

Senatoarea Diana Sosoaca a mers joi la Spitalul de Psihiatrie Jebel de lângă Timișoara, alături de deputatul neafiliat Mihai Lasca, pentru a-l vizita pe Daniel Gașpar, timișoreanul care l-a amenințat pe Raed Arafat. Gaspar a fost internat fortat în urma unei decizii judecătorești.

Cazul Gașpar

La sfârșitul lunii martie, Judecătoria Timiș a dispus ca Gașpar să fie internat forțat la psihiatrie dupa ce i-a transmis lui Arafat pe Facebook că-l va lovi cu un topor.

Magistrații de la Judecătoria Timișoara au admis propunerea Parchetului. Astfel, bărbatul a fost internat „până la însănătoșire sau până la ameliorarea care înlătura starea de pericol ce a determinat luarea masurii”.
Vizita parlamentarilor
Senatoarea cere eliberarea lui Gașpar din Spital, deoarece acesta nu prezintă un pericol public. „Am venit la Spitalul de Psihiatrie din Jebel pentru că am fost solicitaţi de către Daniel Gaşpar care a fost internat aici în urma unei plângeri din partea domnului Raed Arafat, depusă pe data de 11 martie, întrucât ar fi existat o filmare pe Facebook.
Am depus o plângere pentru că la un moment dat Daniel Gaşpar, nervos pe ceea ce se întâmplă, a menţionat într-un filmare pe Facebook: „Uite, Arafat! Aici am o bâtă, o lopată şi un topor şi eu aş putea să te omor, dar nu o fac pentru că eu nu sunt criminal ca tine”

„Medicii ar putea avea probleme”

„Acei medici vor răspunde pentru că ulterior există un raport care spune că nu are nevoie de această îngrijire. Din legea internării nevoluntare trebuie să aplice articolul 14 care menţionează că nu poate fi supus şi nu vor fi luate în considerare niciuna dintre faptele cu privire la probleme sociale, probleme raportate la revoltă socială, la opinii politice.

Problemele lui Daniel Gaşpar sunt de ordin socio-politic care nu pot fi avut în considerare la internarea nevoluntară. Eventual, putea fi chemat la Poliţie să dea o declaraţie”, a menţionat Şoşoacă.

În cele din urmă, deputatul Lasca și senatoarea Șoșoacă au reușit să îl viziteze pe Gașpar și să se asigure că starea acestuia nu este pusă în pericol.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile