Actualitate

Le Parisien: Înalta Autoritate de Sănătate NU recomandă vaccinul Moderna persoanelor sub 30 de ani din cauza riscului de miocardită și pericardită -În timp ce în România autoritățile nu spun nimic despre asta

Autoritatea Națională de Sănătate din Franța (HAS) a recomandat luni reluarea rapelului cu Moderna, dar nu și pentru persoanele sub 30 de ani, informează Le Parisien.

Produsul companiei americane a fost suspendat în 15 octombrie în Franța pentru dozele de rapel, în urma unei alerte emise de mai multe țări scandinave privind un posibil risc crescut de miocardită și pericardită la tineri.

Tocmai din acest motiv, sprijinit de un studiu francez publicat luni, HAS recomandă acum în totalitate să se renunțe la Moderna pentru persoanele sub 30 de ani.
Riscul de miocardită și pericardită pare să fie deosebit de ridicat după a doua doză la bărbații tineri cu vârste cuprinse între 12 și 29 de ani, cu un caz care are nevoie de spitalizare la fiecare 7.600 de vaccinuri administrate, mai scrie Le Parisien.
Sursa: Cătălin Vușcan  / ActiveNews
Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile