Actualitate, Externe

LGBT face legea în biserica metodistă britanică: liber la căsătoriile homosexuale

Biserica metodistă din Marea Britanie va permite căsătoria între persoane de același sex, începând cu luna septembrie.

Reunite la o conferință națională majoră, 29 din cele 30 de sinoduri din țară au adoptat această rezoluție cu 254 de voturi pentru și 46 de voturi împotrivă.

„Nu putem închide ochii” la „profunzimea sentimentului”

„Biserica nu poate închide ochii la ceea ce se întâmplă în societate”, a spus reverendul Jonathan Hustler, recunoscând „profunzimea sentimentului, durerii și anxietății care există” în cuplurile LGBT.

Cu 164.000 de membri, Biserica Metodistă se alătură Bisericii Episcopale Scoțiene și Bisericii Reformate Unite, care permit deja „căsătoria pentru toți”.

„Unii dintre noi ne-am rugat de zeci de ani ca această zi să vină”

Uniunile gay și lesbiene rămân interzise în Biserica Romano-Catolică și Biserica Angliei, a căror regină Elisabeta a II-a este conducătoare. Decizia Bisericii Metodiste a fost salutată de grupul Dignity & Worth, care pledează pentru comunitatea LGBTQ+  în cadrul Bisericii Metodiste, ca un „pas important pe drumul către justiție și incluziune”.

Președintele Dignity & Worth, reverendul Sam McBratney, a salutat un „pas curajos” pentru „recunoașterea și afirmarea valorii” acestor cupluri. „Unii dintre noi ne-am rugat de zeci de ani pentru ca această zi să vină și ne este greu să credem că a sosit acum”, a adăugat el, scrie 20 Minutes.

Pastorii care se opun nu vor fi obligați să celebreze

Căsătoriile homosexuale vor începe să fie celebrate în luna septembrie viitor, timp în care vor fi  soluționate unele formalități administrative. Pastorii care se opun nu vor fi obligați să celebreze aceste uniri. Căsătoria civilă pentru persoanele de același sex a fost permisă din 2013 în Anglia și Țara Galilor, din 2014 în Scoția și abia din 2020 în foarte conservatoarea Irlanda de Nord.

 

Sursa: Ziarul  National 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile