Actualitate

Lockdown-urile nu au avut niciun efect asupra reducerii ratei de infectare cu noul coronavirus

Lockdown-urile nu au avut niciun efect asupra împiedicării răspândirii coronavirusului în Germania, relevă un studiu realizat la Universitatea din München.

Un nou studiu important realizat de un grup de oameni de știință germani de la Universitatea din München a demonstrat că lockdown-urile nu au avut niciun efect asupra reducerii ratei de infectare cu noul coronavirus în Germania.

„Statisticienii de la Universitatea din München nu au descoperit „nici o legătură directă” între închiderea Germaniei și scăderea ratelor de infectare din țară”, informează The Telegraph, citat de Info Wars.

Studiul a dezvăluit că, în toate cele trei ocazii, înainte ca guvernul federal să impună închiderile din noiembrie, decembrie și aprilie, ratele de infectare începuseră deja să scadă.

Rata R – numărul care arată la câte alte persoane transmite virusul o persoană infectată – era deja sub 1 înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor.

După cum tot Info Wars semnala anul trecut, un studiu scurs din interiorul Ministerului de Interne german a arătat că impactul închiderii țării ar putea ucide mai multe persoane decât coronavirusul, din cauză că victimele altor boli grave nu au primit tratament.

Acesta nu este nici pe departe singurul studiu care a dus la concluzia că închiderile sunt complet inutile și nu funcționează.

Un studiu de specialitate publicat în ianuarie de cercetătorii de la Stanford arăta că lockdown-urile nu aduc mai multe beneficii pentru oprirea răspândirii COVID-19 decât măsurile voluntare, precum distanțarea fizică.

Sursa: ActiveNews/The Telegraph

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile