Actualitate, Externe

Londra a fost inundată, după o ploaie torențială – Stație de metrou plină de apă (+video)

Ploile torenţiale însoţite de vânt care s-au abătut peste sud-estul Angliei au provocat, duminică seară, inundaţii până pe străzile Londrei, unde transportul a fost afectat.

Serviciile de salvare se confruntă cu “inundaţii puternice” peste tot în capitala britanică, a scris pe Twitter în cursul serii primarul Sadiq Khan.

Autobuzele, metrourile şi trenurile sunt afectate, a adăugat el, îndemnându-i pe londonezii să îşi verifice itinerariul şi să evite traversarea zonelor inundate pe jos sau cu maşina, notează AFP.

În sudul capitalei britanice, în apropierea staţiei Queenstown Road, poliţia a blocat traficul pe o arteră devenită impracticabilă, şoseaua fiind inundată, în special sub podurile feroviare, potrivit unei corespondente a agenţiei France Presse.

Inundaţia a blocat în mijlocul străzii mai multe autobuze roşii cu etaj, unul dintre şoferi povestind AFP că apa a ajuns la podeaua vehiculului sau. “Este apă peste tot!”, a raportat bărbatul care s-a prezentat doar cu prenumele, Eric.

Cel puțin o stație de metrou a fost umplută cu apă, conform imaginilor publicate pe Twitter.

Pompierii din Londra au indicat pe Twitter ca au primit aproximativ 300 de apeluri raportând inundaţii în sud-vestul capitalei.

Serviciul britanic de meteorologie, Met Office, a declanşat o alertă portocalie pentru furtuni la Londra şi zonele învecinate valabilă duminică seara, dar furtuni şi ploi torenţiale sunt aşteptate până luni în sudul ţării.

Sursa: ProTV

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile