Actualitate, Externe, Politic

Londra nu primește refugiați din Ucraina! Boris Johnson: „Marea Britanie este o țară generoasă, dar trebuie să controleze cine intră”

Britanicii nu se lasă convinși de rugămințile autorităților europene! Refugiații ucraineni nu au ce căuta pe teritoriul lor fără viză.

De câteva zile, situația refugiaților ucraineni de la Calais este o sursă de dispută între Paris și Londra, însă relațiile dintre cele două țări sunt deja tensionate ca urmare a trecerilor ilegale de imigranți din ultimii ani dinspre Franța spre Marea Britanie.

Aproape 300 de ucraineni au fost respinşi în timp ce încercau să treacă în Marea Britanie din Calais, Franţa. Numărul este aproape acelaşi cu totalul vizelor ucrainene emise până acum de Ministerul de Interne, potrivit BBC.

Aproape 300 de refugiați ucraineni întorși din drum, la Calais

Aproximativ 589 de persoane au ajuns în portul Calais de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, potrivit subprefectului Calais, Véronique Deprez-Boudier. Ea a spus că 286 au fost respinşi de autorităţile britanice.

Ministrul de Interne francez, Gérald Darmanin, i-a transmis o scrisoare deschisă omologului său din Marea Britanie, Priti Patel, prin care critică „răspunsul total inadaptat” al autorităților britanice, dar și „lipsa de umanitate” în cazul unor refugiați ucraineni respinși de britanici la granița cu Franța.

Gestul oficialului francez vine în contextul în care aproximativ 150 de refugiați ucraineni care au dorit să meargă la rudele lor din Marea Britanie după ce țara lor a fost invadată de Rusia au fost obligați „să se întoarcă” și „să meargă la Paris sau la Bruxelles” pentru a obține vize la consulatele britanice, informează Agerpres.

Johnson nu renunță la controale

Luni, premierul britanic Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este o „ţară foarte generoasă”, dar a vrut să menţină controale asupra celor care sosesc aici.

„Suntem o țară foarte, foarte generoasă. Totuși, ceea ce ne dorim este controlul și vrem să putem verifica.”a spus el reporterilor. „Cred că este logic, având în vedere ce se întâmplă în Ucraina, să ne asigurăm că avem o abilitate de bază de a verifica cine vine” spune el.

Uniunea Europeană a fost de acord să acorde rezidență temporară ucrainenilor care fug de invazie și să le ofere acces la locuri de muncă, asistență socială și locuințe pentru până la trei ani.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile