Actualitate

Lovitură de la Ministerul Sănătăţii, în „plin val 4”: personal medical, suspendat pentru 30 de zile, apoi CONCEDIAT!

După ce Florin Cîţu a anunţat că se caută soluţii pentru convingerea personalului medical să se vaccineze, iată că a apărut un proiect de lege puţin spus controversat, ci, de-a dreptul, scandalos.

Astfel, Ministerul Sănătății a publicat un proiect de Lege prin care cadrele medicale care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 vor avea contractele de muncă suspendate pentru 30 de zile.

După suspendare, urmează concedierea

În cazul în care personalul medical nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se reglementează suspendarea de drept, pe o perioadă de 30 de zile a contractelor în baza cărora își desfășoară activitatea.

După cele 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia își desfășoară activitatea încetează de drept, iar pentru personalul din unitățile private care cumulează 30 de zile de suspendare, angajatorul poate dispune fie prelungirea suspendării, fie încetarea contractului în baza căruia își desfășoară activitatea.

În unitățile publice măsura încetării contractului în baza cărora își desfășoară activitatea personalul este necesară pentru a crea posibilitatea încadrării pe acele posturi a altor persoane, în vederea asigurării continuității activității, ținând cont de faptul că în unitățile respective numărul total al posturilor este limitat prin acte normative”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

Amenzi uriaşe pentru spitalele care nu respectă

Unitățile medicale care nu respectă reglementările vor fi sancționate cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, se mai precizează în comunicat. „Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență”, au spus autorităţile.

Certificatul trebuie să ateste îndeplinirea uneia din următoarele condiţii:

  • vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

 

Sursa: Andrei Ștefan/ Ziarul National

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile