Actualitate, Politic

Ludovic Orban se gândește la președinția României

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, ia în considerare o candidatură la alegerile pentru președinția României din 2024. Aceasta chiar în condițiile în care nu reușește să se impună nici măcar la conducerea propriului partid.

Ludovic Orban și-a reconfirmat intențiile de a candida pentru un mandat de președinte al României, la alegerile din 2024. El a spus că orice candidat la preşedinţia PNL trebuie să ia în calcul să fie desemnat, de partid, pentru o candidatură la alegerile prezidenţiale. El a făcut aceste declarații la Bistrița Năsăud, sâmbătă, unde s-a aflat într-o vizită de lucru.

„Orice candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal trebuie să ia foarte în serios că există această posibilă responsabilitate de a fi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României. Eu iau cu mare seriozitate în calcul această posibilitate”, a declarat Ludovic Orban.

Orban se declară sigur de victoria la Congres

Actualul președinte al PNL este sigur că va câștiga viitoarele alegeri pentru șefia PNL chiar dacă sorții par împotriva sa. Orban susține că, dacă va câștiga alegerile din PNL, va face ceea ce ar trebui, dar nu face în prezent, se va concentra pe îmbunătățirea performanței guvernamentale.

„Pe măsură ce se vor apropia alegerile prezidenţiale evident că, după ce voi câştiga, voi avea capacitatea să decid împreună cu colegii mei cine este cel mai bun candidat la funcţia de preşedinte al României din Partea Partidului Naţional Liberal, cum am mai făcut-o”, a declarat Ludovic Orban.

De unde speră să ia voturi actualul președinte al PNL

Ludovic Orban crede că pornește cu prima șansă la congresul din 25 septembrie, chiar dacă în jur de 30 de filiale și-au declarat susținerea pentru Florin Cîţu. El speră într-o „revoltă” a delegaților care vor participa la alegeri și care vor vota altfel decât li se spune de către șefii de organizații.

„Sigur că îl favorizează pe Florin Cîţu că sunt 30 de preşedinţi care au semnat. Pentru că preşedinţii pot să influenţeze formarea delegaţiilor, preşedinţii pot să uzeze de diferite argumente în a convinge delegaţii să aibă o opţiune sau alta.

Pe de altă parte, vreau să vă spun limpede că ceea ce a dat forţă PNL (…) a fost tocmai faptul că membrii PNL, delegaţii care au participat la conferinţele de alegeri şi la Congres au votat liber şi au luat decizii care au fost benefice pentru partid”, a declarat Ludovic Orban,  după Colegiul Director al PNL Bistriţa-Năsăud.

Sursa: evz.ro 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile