Actualitate, Politic

Ludovic Orban și-a depus demisia de la șefia Camerei Deputaților

Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la sediul PNL. Fostul lider liberal a trimis un consilier la sediul din Modrogan pentru a-i prezenta actul lui Florin Cîțu.

Orban a spus de la bun început să își va depune demisia de onoare daca va pierde șefia Partidului Național Liberal. Urmează ca premierul Florin Cîțu, actual președinte PNL, să hotărască dacă acceptă această demisie sau îl păstrează pe Orban în funcție, până se va crea o majoritate parlamentară, așa cum susțin unele surse politice din interiorul partidului, potrivit Antena 3.

Mai multe nume din PNL ar fi interesate de funcția de președinte al Camerei, între care Robert Sighiartău, Florin Roman, Lucian Bode, Virgil Popescu și Raluca Turcan. Problema este că PNL nu are asigurate în acest moment voturile pentru a impune un nou președinte al Camerei.

Ludovic Orban a pierdut, sâmbătă, alegerile pentru conducerea Partidului Național Liberal, în favoarea premierului Florin Cîțu, obținând doar 39,7% din voturile liberalilor. Acesta a transmis imediat după congresul PNL că orice parteneriat al său cu Klaus Iohannis s-a încheiat, odată cu câștigarea alegerilor la Congresul PNL de către Florin Cîțu.

 

Sursa: Ziarul National 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile