Actualitate, Politic

Lupta pentru putere în PNL : Cîțu, acuzații grele la Ludovic Orban: „N-aș putea să-mi dau jos propriul guvern și să fac alianță cu PSD”

Ludovic Orban ar intenționa să determine căderea actualului guvern, după alegerile din PNL, din 25 septembrie, și să formeze o coaliție de guvernare alături de PSD.

Acuzațiile îi aparțin premierului Florin Cîțu și au fost făcute la conferința județeană de alegeri a PNL Suceava. E drept, Florin Cîțu nu l-a nominalizat pe Ludovic Orban, însă aluzia este mai mult decât transparentă. Aceasta dacă luăm în considerare declarațiile actualului președinte al PNL, de zilele trecute.

În declarația pe care a făcut-o la Suceava, Florin Cîțu i-a mulțumit lui Gheorghe Flutur, președintele local al PNL, pentru susținere. Totodată el a anunțat că miza alegerilor interne este viitorul partidului pentru următorii ani, în contextul anului electoral din 2024.

„Astăzi dăm startul alegerilor pentru viitorul PNL. Vă mulțumesc pentru că mă susțineți (Gheorghe Flutur – n. red.) și că m-ați susținut din primul moment la candidatura pentru președinția PNL. Astăzi este rândul meu să vă arat că vă susțin și vă sprijin. Aceste alegeri nu sunt nici despre persoana mea sau despre ceialalți cotracandidați – care mai sunt ei.

Sunt despre rolul pe care îl va juca PNL în viitor. Urmează 4 rânduri de alegeri în 2024, iar inamicul nostru este PSD. Cu PSD ne vom confrunta. De aceea, n-aș putea să mă gândesc să îmi dau jos propriul guvern pentru ca după aceea să fac o alianță cu PSD. Niciodată nu voi face o alianță cu PSD”, a declarat Florin Cîțu la Suceava.

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban a declarat că președintele PNL va trebui să conducă și Guvernul. El a lăsat să se înțeleagă că după alegerile interne din 25 septembrie intenționează să revină la Palatul Victoria.

„Dobândirea poziției de premier de către domnul Cîțu s-a făcut cu susținerea PNL, cu susținerea mea ca președinte PNL și asta nu reprezintă un atu convingător pentru a determina alegerea în funcția de președinte PNL.

Cel pe care îl vor alege cei 5.000 de delegați ai partidului la congres ca președinte PNL, într-adevăr, trebuie să fie și premierul României. Și aici puteți să comparați între cei doi candidați, inclusiv pe modul în care au condus guvernul. Și în alegerea pe care o faceți, să hotărâți și cine va fi prim-ministrul PNL după acest congress”, a declarat Ludovic Orban la Piatra Neamț, într-o conferință de presă.

Ludovic Orban a afirmat că președintele partidului, în cazul de față al PNL, trebuie să fie și premier, după alegerile interne din 25 septembrie. Aceste declarații au dat naștere la o mulțime de speculații pe scena politică despre intențiile lui Ludovic Orban. Între acestea inclusiv aceea că ar intenționa să demită actuala guvernare. Miza principală ar fi împărțirea portofoliilor ministeriale și a funcțiilor de conducere din instituțiile publice, pentru proprii susținători. Dar și o poziție mai bună în vederea lansării unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024.

 

Sursa: evz.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile