Actualitate, Externe

MADRID/ Realeasă cu un scor dublu pentru că nu a închis barurile și magazinele. Este vorba despre Isabel Diaz Ayuso, liderul regional conservator

Partidul lui Ayuso (Partidul Popular, de dreapta) a obținut 65 de locuri din cele 136 ale parlamentului regional, adică 43%, față de doar 30 de locuri în 2019. Ayuso va avea și sprijinul Vox, un partid de extremă dreapta, care a câștigat un loc în plus față de cele 12 pe care le avea în parlamentul regional până acum.

Motto-ul campaniei sale a fost „libertate”, profitând de contextul pandemic. Socialiștii prim-ministrului Pedro Sanchez au trecut de la 37 de locuri la 24, iar partidul de centru-dreapta Ciudadanos s-a prăbușit, pierzând toate cele 26 de locuri pe care le-a obținut acum doi ani și, conform rezultatelor preliminare, nu va mai intra în consiliul regional, scrie Reuters.

Regiunea Madrid, cu șapte milioane din cele 47 de milioane de persoane din Spania, este cea mai afectată de pandemie, cu un număr de cazuri noi cu 50% mai mare decât media națională dar și cu cea mai mare ocupare a locurilor de terapie intensivă.

Sursa: Reuters

Sursa foto: bbc.ro

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile